Mao, 1 milyar Çinli’yi zıplatarak ABD'de deprem planlamış

Güncelleme Tarihi:

Mao, 1 milyar Çinli’yi zıplatarak ABDde deprem planlamış
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Atlayan Ejderha Planı

CIA bu kez fena uçtu. Amerikan istihbaratına göre Mao, 1 milyar Çinli'yi zıplattırarak California'da bir deprem yaratmayı planlamış.

1976 yılında ölen Çin Lideri Mao ZeDong'un, bir milyar kişiyi zıplatarak ABD'nin California Eyaleti'nde deprem felaketine yol açmayı planladığı ileri sürüldü.

CIA kaynaklarına dayanılarak verilen bir haberde, ABD'den nefret eden Pekin'deki yöneticilerin bu inanılmaz sabotaj planlarını hala rafa kaldırmadıkları belirtildi.

ZIPLAMA DERSLERİ

Kod adı ‘Atlayan Ejderha’ olan inanılması güç ama korkunç plana göre, 12 Ekim 1976 günü yerel Pekin saatiyle 11.15'te bir milyar Çinli mümkün olduğu kadar yükseğe zıplayacaktı. Mao, Kızıl Ordu'dan köy köy dolaşarak herkese en yükseğe nasıl zıplanacağını eski Çin sporlarından örneklerle öğretmelerini de planlamıştı.

Buna göre, bir milyar Çinli'nin havaya zıplaması sonucu, yer altında şok dalgaları meydana gelecek ve bu da zincirleme sismik reaksiyonlara neden olacaktı. CIA'nın korkunç planı öğrenmesinden sonra, Washington'da yapılan ve bilgisayar modelleriyle gerçekleştirilen simulasyonlarda, Mao'nun planının ‘büyük olasılıkla işleyeceği’ sonucuna varıldı.

İSYAN BEKLİYORLARDI

Mao ZeDong, Kuzey Anadolu fay hattı ile ‘en çok benzeştiği’ ifade edilen California'daki San Andreas fay hattının kırılması sonucu, Los Angeles ve San Francisco'nun belli bölümlerinin Pasifik Okyanusu'na gömüleceğini de düşünmüştü. Depremin, birkaç milyon Amerikalının ölümüne yol açması ve ABD'de bir halk isyanının başlaması da umut ediliyordu.

Bir milyar kişinin zıplaması sonucu, Çin'de de sarsıntıların olacağı, ancak Mao'nun beş on bin kişinin ölümüne çok fazla önem vermediği de ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!