Maliki:Güvenlik güçleri ülke güvenliğinin kontrolünü ele almaya hazır

Güncelleme Tarihi:

Maliki:Güvenlik güçleri ülke güvenliğinin kontrolünü ele almaya hazır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 15:34

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Irak güvenlik güçlerinin teçhizat ve eğitime ihtiyacı bulunmasına rağmen, ülke güvenliğinin kontrolünü ele almaya hazır olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

 Maliki, düzenlediği basın toplantısında, koalisyon güçlerinin çekilmek istedikleri anda Irak güvenlik güçlerinin ülkenin güvenliğinin sorumluluğunu tam olarak üstlenecek durumda olduğuna tamamen inandıklarını belirtti. Maliki, buna rağmen güvenlik güçlerinin daha fazla teçhizat ve eğitime ihtiyacı olduğunu da vurguladı.

Irak güvenlik güçlerinin, ülkedeki operasyonların yönetiminde daha önemli bir rol oynayarak güven kazandığını kaydeden Maliki, hükümetin güvenlik güçlerinin mevcudiyetini artırmayı ve donatmayı ciddi biçimde düşündüğünü de belirtti.

Maliki ayrıca, Beyaz Saray tarafından Kongreye sunulmak üzere hazırlanan ara Irak raporunun büyük bir bölümünün olumlu olduğunu düşündüklerini, ancak bu raporun tüm sorunları açıklıkla ele almadığı kanısında olduklarını söyledi.
Maliki, bunun Irak gibi karmaşık bir durum açısından normal olduğunu belirterek, "Irak'taki siyasi durumun kolay olduğunu söyleyemeyiz, çünkü tarihimizde ilk kez bir ulusal birlik hükümeti oluşturduk" dedi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray tarafından Kongreye sunulmak üzere hazırlanan ara raporda, Irak hükümetinin ekonomik, siyasi ve askeri alanlarda ancak kısmen ilerleme sağlayabildiği ve "Irak'taki güvenlik durumunun hala karmaşık ve aşırı derecede zor, ekonomik durumun eşitsiz olduğu, siyasi uzlaşmanınsa sürüncemede kaldığı" belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!