Maliki Arabistan'ın olumsuz tavrından şikayetçi

Güncelleme Tarihi:

Maliki Arabistanın olumsuz tavrından şikayetçi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 14:11

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Suudi Arabistan'ın Irak'a yönelik “olumsuz tavrını” eleştirdi.

Maliki, internetteki sitesinden gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Irak Başbakanı, ABD tarafından devrilen ve Duceyl davasında aldığı kararla idam edilen Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in devrilmesinden beri komşu Suudi Arabistan'ın Irak ile gergin ilişkiler sürdürmesine sert eleştiride bulundu.

Maliki, “Bütün alametler, Suudi Arabistan'ın Irak konusunda olumsuz bir tavır benimsediğini gösteriyor. Siyasi güçlerden gelse bile hükümetten hiçbir olumlu işaret gelmedi” dedi.

Saddam Hüseyin'in devrilmesinden beri Şiiler tarafından yönetilen Bağdat ile Sünniliğin kalesi Riyad arasındaki ilişkilerin iyileşmesi için Arap ülkeleri ile yabancı ülkelerin gayret sarf ettiğini belirten Maliki, “Hepsi gördü ki bu çabalar hiçbir sonuç vermiyor” ifadesini kullandı.

Saddam Hüseyin'in 2003'te devrilmesinden beri Irak yönetimi düzenli olarak Suudi Arabistan'ı, Sünni direnişçilerin Irak'a geçişine izin verdiği, hatta bu kişileri teşvik ettiği yönünde suçluyor.

Maliki'yi Sünni toplumunu marjinalleştirmekle suçlayan Suudi Arabistan Kralı Abdullah da, Maliki'yi kabul etmeyi iki kez reddetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!