Malezya'da bikini krizi

Güncelleme Tarihi:

Malezyada bikini krizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2002 01:53

Malezya'da Terengganu Eyaleti'nin İslamcı liderleri, bir yandan bikini yasağı getirmeye hazırlanırken, bir yandan da büyük gelir kaynağı olan turistleri kaybetmekten korkuyorlar.

Müslüman halkın çoğunlukta olduğu Terengganu Eyaleti'nin turizm merkezi Perhentian Adaları'nda tesettürlü yerli kadınların yanısıra yabancı turistler kumsalda bikinilerinin üstlerini de çıkarıp güneşleniyorlar. Üstsüzlerden rahatsız olan İslamcı yöneticiler bikini yasağı getirmeyi planlıyorlar ancak bu durumda turistleri ülkeye nasıl çekeceklerini de kara kara düşünüyorlar.

Harem-selamlık

Yasak getirmeyi düşünen yöneticilerin önerilerinden biri kadınlar ve erkekler için ayrı plajlar düzenlemek. Eyalet Turizm Bakanı Wan Hassan Mohamad Ramli, ‘‘Yabancılar İslam'a saygı göstermeli. Belki çözüm için bazı bölgelerde bikiniye izin verebilir bazılarında izin vermeyiz. Ya da turistler için plajlarda ne giymeleri gerektiğini bildiren kurallar yayınlayabiliriz’’ diyor.

Merkezi yönetim karşı

Malezya'nın ılımlı merkezi hükümetinin Turizm Bakanı, köktendincileri ülkenin istikrarına bir tehdit olarak görüyor ve eyalet yöneticilerini Taliban'a benzetiyor. Malezya Başbakanı Mahatir Muhammed ise köktendinci partinin, geniş bir gayrımüslim azınlığın yaşadığı bir ülkede İslami yasalar koyma arzusunun karışıklık yaratacağını savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!