Malezya bir tek 'kaçırıldı' demedi

Güncelleme Tarihi:

Malezya bir tek kaçırıldı demedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2014 01:06

Malezya Başbakanı Necip Rezak geçen hafta 239 kişiyle kaybolan Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının iletişim sistemlerinin kasten devre dışı bırakıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’e giderken kaybolan MH370 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçak, 13 ülkenin katıldığı arama çalışmalarına rağmen hala bulunamadı.
Uçağın son durumuyla ilgili dün basın toplantısı düzenleyen Başbakan, “Büyük bir doğruluk payıyla, uçağın iletişim sistemlerinden birinin; ACARS’ın (havada iletişim ve durum bildirici sistem) Malezya’nın doğu kıyılarına varmadan hemen önce devre dışı bırakıldığını söyleyebiliyoruz. Uydu ve radar verilerine göre, uçak yön değiştirdi ve bu noktadan itibaren yedi saat 31 dakika daha uçmuş. Olanlar, uçaktaki birinin kasıtlı eylemine işaret ediyor. Ancak kaçırıldığına dair medyada çıkan haberlere rağmen, net olmak isterim ki uçağın ilk rotasından neden saptığı konusunda tüm olasılıkları hâlâ araştırıyoruz.” dedi. Başbakan'ın bu açıklamaları uçağın kaçırıldığı iddialarını daha da güçlendirdi. Yeni verilere dayanarak uzmanların, uçağın uyduyla son temasının iki muhtemel koridordan birinde tespit ettiklerini de belirten Başbakan “Bunlardan biri Kazakistan-Türkmenistan sınırından başlayıp Tayland’a uzanan kuzey koridoru, diğeri ise Endonezya’dan Hint Okyanus’a uzanan güney koridoru” diye ekledi.
PİLOTUN EVİ ARANDI
Başbakan, son gelişmeler ışığında soruşturmanın yeni bir aşamaya girdiğini, yolculara ve mürettebata odaklanacaklarını söylediği basın açıklamasının ardından polis, 18 yıl deneyimi olduğu bilinen pilot Zaharie Ahmet Şah’ın (53) Kuala Lumpur’daki evinde iki saat boyunca arama yaptı. Başbakan’ın açıklamasını izleyen yolcu yakınlarından bazıları ise sevdiklerinin hayatta olduklarına dair ümitlendiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!