Mafya haberleriyle tanınıyordu... Hollanda'yı karıştıran silahlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Mafya haberleriyle tanınıyordu... Hollandayı karıştıran silahlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2021 23:52

Hollanda'da yeraltı dünyasına ilişkin haberleriyle tanınan gazeteci Peter R. de Vries, bu akşam saatlerinde Amsterdam'ın merkezinde vuruldu. Ağır yaralanan ünlü gazeteci hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı. Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, savcılık ve polis yetkilileriyle düzenlediği basın toplantısında, Vries'in ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını ve durumunun ciddi olduğunu belirtti.

Halsema, Vries'in RTL televizyonu stüdyosunda katıldığı, yerel saatle 18.30'da başlayan programın ardından aracına doğru yürürken silahlı saldırıya uğradığını kaydetti.

Vries'in cesur bir gazeteci olduğunu söyleyen Halsema, "O bir halk kahramanı" dedi.

Amsterdam Polis Şefi Frank Paauw, üç şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

BAŞBAKAN RUTTE'DEN TEPKİ

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise saldırının "şoke edici" ve "anlaşılmaz" olduğunu ifade etti.

Rutte, "Bu, cesur bir gazetecimize saldırıdır, buna bağlı olarak da demokrasimiz ve hukukun üstünlüğü için vazgeçilmez olan basın özgürlüğüne saldırıdır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sosyal medyada, De Vries'ın yüzünün kanlar içinde olduğu görülen videolar yer aldı. Görüntülerde sırt üstü yatan De Vries'ın yüzü açık şekilde seçilebiliyor. 

64 yaşındaki Peter R. de Vries, yeraltı dünyasına ilişkin cesur haberleriyle tanınıyordu. Ünlü gazeteci, Karayipler'de 2005'te tatildeyken kaybolan Amerikalı genç Natalee Holloway hakkında bir televizyon programıyla 2008 yılında ABD dışındaki televizyonlara verilen Uluslararası Emmy Ödülü'ne değer görülmüştü.

 

BAKMADAN GEÇME!