Maduro Fidan’ı kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Maduro Fidan’ı kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2024 07:00

Brezilya’daki G20 dışişleri bakanları toplantısından önceki gün Venezuela’ya geçen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karakas’da Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildi.

Haberin Devamı

Bakan Fidan görüşmede, Venezuela’nın Filistin’e verdiği destek sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşekkürlerini iletti.

İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Nicolas Maduro da “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin meselesi karşısındaki duruşu bütün dünya için örnek teşkil etmektedir. Cesareti ve Filistin halkını savunması hayranlık verici” dedi. Görüşmede ayrıca, Venezuela’nın geleceğine yalnızca Venezuela halkının karar verebileceğine dair ilkesel tutum vurgulandı. Venezuelalı mevkidaşı Yvan Gil ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Fidan, iki ülke arasındaki dış ticaret hacmini 800 milyon dolardan 3 milyar dolara çıkarma hedefinin belirlendiğini söyledi. Fidan bu yıl içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Venezuela’ya ziyaretinin planlandığını da aktardı. 

Haberin Devamı

Venezuela’ya geçmeden G20 için Brezilya’nın başkenti Rio de Janerio’da bulunan Bakan Hakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Antony Blinken, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Brezilyalı mevkidaşı Mauro Vieira ve Güney Afrika Cumhuriyeti Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı Naledi Pandor, Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ve Meksika Dışişleri Bakanı Alicia Barcena Ibarra gibi ülke temsilcileriyle görüşmeler yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!