Los Angeles’ta provokasyon... Radikal Ermeni gruptan Türk heyetine saldırı

Güncelleme Tarihi:

Los Angeles’ta provokasyon... Radikal Ermeni gruptan Türk heyetine saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 07:00

Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’ın katılım sağladığı, Yunus Emre Enstitüsü ve USC Annenberg tarafından Los Angeles’ta ortak düzenlenen “Türk Dış Politikasında Kamu Diplomasisinin Rolü” başlıklı konferansta bir grup radikal Ermeni protestocu, tehlikeli bir provokasyona imza attı.

Haberin Devamı

Büyükelçi Mercan’ın konuşma yapacağı sırada yaklaşık on kadar provokatörün huzuru bozmasıyla birlikte kampüs güvenliği ve ABD polisi harekete geçerek taşkınlık yapanları salondan çıkardı. Kolluk kuvvetleriyle arbede yaşayan protestoculardan bazıları, polis güçlerine saldırdı. Daha sonra sosyal medyaya düşen görüntülerde, Ermeni provokatörlerin üniversite kampüsü içinde taşkınlıklarına devam ettiği ve Türk katılımcılara saldırdığı görülüyor.

ATAŞEYE SALDIRI GİRİŞİMİ

Büyükelçi Mercan, konuyla ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada Ermeni provokatörlerden bazılarının, din ateşemize bir saldırı girişiminde bulunduklarını aktardı. Ermeniler, provokasyonlarına günler öncesinden başlamıştı. Ermeni lobi kuruluşu Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), programın duyurusu yapıldıktan sonra etkinliği iptal ettirmek için üniversiteye tepki kampanyası başlatmıştı. Üniversitenin iptal talebini reddetmesinden sonra ise Ermeni lobisinin sosyal medya sayfalarında etkinlik, Türk katılımcılar ve üniversite yönetimi hedef gösterilmişti.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATIYOR

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Los Angeles’ta Türk heyetine yönelik saldırıyla ilgili hukuki süreç başlatılacağını bildirdi. Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “Yetkililerimiz radikal Ermeni gruplar tarafından hedef alınmış, sözlü ve fiziki tacize uğramıştır” denilerek ABD’li yetkililerin olayların büyümesini engellediği belirtildi. Türkiye, Azerbaycan ve son dönemde Ermenistan hükümetini hedef alan diaspora gruplarının nefret dilinin şiddete dönüşmesinin endişe verici olduğu ifade edilen açıklamada, fiziki saldırıda bulunanlar hakkında hukuki sürecin başlatılacağı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!