Londra'da Türkiye'ye soykırım suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Londrada Türkiyeye soykırım suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 09:35

Londra’da okuyan on binlerce üniversite öğrencisine ücretsiz dağıtılan öğrenci gazetesinde, Ermeni soykırımı iddiaları Yahudi soykırımına benzetildi. Haberde, Türklerin öldürdüğü Ermenilerin çokluğu bir nedeniyle nehrin yönünün değiştiği öne sürüldü. Terör örgütü bayrağının kullanıldığı haberde, Türklerin şimdi de sınır ötesi bir operasyon yapma hazırlığında olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Her yıl gerek İngiltere’den gerekse dünyanın pek çok farklı ülkesinden Londra'ya gelen on binlerce üniversite öğrencisi, 29 Ekim Cumhuriyet bayramına günler kala, Türkiye’yi soykırımcı bir ülke olarak tanıtan bir gazete haberiyle karşılaştı. “Avrupa’nın en büyük öğrenci gazetesi” sloganıyla yayınlanan ve İngiltere’nin başkentinde binlerce kişiye ücretsiz olarak dağıtılan London Student isimli gazetede, sözde Ermeni soykırımının, 20’nci yüzyılın ilk soykırımı olduğu iddia edildi. 1,5 milyon Ermeni’nin, Osmanlı yönetimindeki Genç Türkler tarafından katledildiği iddia edilen haberde, söz konusu katliam sırasında Ermenilerin “kağnılara yüklenerek, öldürülmek üzere toplama kamplarına" götürüldüğü öne sürüldü.

“CESETLERİN ÇOKLUĞUNDAN NEHRİN YÖNÜ DEĞİŞTİ”

Haberde toplama kamplarında öldürülen Ermenilerin toplu mezarlara gömüldüğü, pek çoğunun da uçurumlardan nehirlere atıldığı iddia edildi. Haberde ayrıca Suriye’de Fırat Nehri ile birleşen Habur Suyu’nun “cesetler nedeniyle 1 kilometreden fazla Doğu’ya kaydığı” savunuldu.

“Bütün tarihi kanıtlara rağmen” Türk hükümetinin sözde soykırımı kabul etmeye yanaşmadığı ifade edilen haberde, Birleşmiş Milletler ve 20’den fazla ülkenin soykırımı kabul ettiği iddia edildi. Haberde İngiltere, ABD ve İsrail’in, Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmediğine de vurgu yapıldı.

ABD Temsilciler Meclisi’nde gündeme gelen sözde soykırım tasarısının da hatırlatıldığı haberde, ABD Başkanı George Bush’un, tasarının kabulünden sonra tasarıya hemen itiraz etmesinin, Türkiye’nin de ABD’deki Büyükelçisini çekmesinin altı çizildi.

Haberde, Türkiye’nin Adana’da bulunan İncirlik Üssü’ne erişimin engellenmesi seçeneğine sahip olduğu, ancak üssün olduğu Adana’da 1909 yılında 30 bin Ermeni’nin Türkler tarafından katledildiği iddia edildi.

Haberde ayrıca ABD Başkanı Bush’un, sözde Ermeni tasarısının onaylanması engellemesi halinde “El Kaide’nin yaptığından çok daha barbarca olan gerçek bir terör olayının, hiç olmamış gibi tarih kitaplarından silineceği" savunuldu.

“TERÖRİST YERİNE GERİLLA"

Sözde soykırımla ilgili haberde görsel olarak terör örgütünün bayrağını taşıyan bir grubun resmini kullanan gazete, Türklerin şimdi de sınır ötesi bir operasyon yapma hazırlığında olduğunu yazdı. Haberde, olası bir sınır ötesi operasyonun, Kuzey Irak’ı istikrarsızlaştıracağı ifade edildi.

Terör örgütü üyelerinden “gerilla” olarak bahsedilen haberde, 1984 yılından bu yana yaşanan çatışmalarda çoğu sivil 37 bin kişinin öldüğü ve iki tarafın da insan hakları ihlalleri yaptığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!