Londra Moda Haftası'nda kürk gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Londra Moda Haftasında kürk gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2016 16:30

İngiltere'nin başkenti Londra'da Perşembe günü başlayan Moda Haftası hayvan hakları aktivistlerinin kürkün podyumlara dönüşünü eleştirdiği protestolara sahne oldu.

Haberin Devamı

Aktivistlerin tepkisi,  kürk endüstrisinin sorumlu kurumu International Fur Body'nin bu yıl Londra Moda Haftası'ndaki defilelerin aralarında Burberry ve JW Anderson'ın da bulunduğu %80'inde kürk tasarımların boy göstereceğini açıklamasının ardından geldi.

Dünya'nın önde gelen hayvan hakları örgütlerinden biri olan PETA'nın temsilcileri sadece siyah birer külot ve meme uçlarını kaptan siyah bantlarda moda haftasının Soho'da yapılan resmi açılış töreninde boy gösterdi. Ellerinde kürk zehirdir yazılı pankartlar taşıyan protestocular yüzlerine de gaz maskeleri takmıştı.

Londra Moda Haftasında kürk gerginliği


PETA'nın çarpıcı protestosu büyük ilgi çekti ve İngiliz basınında geniş yer bulduysa da uzmanlar modaseverlerin kürke olan ilgisinin yeniden artmaya başladığını ve bir çok ünlü ismin de gerçek kürk giymeye başlamasının ardından önümüzdeki yıllarda sokaklarda çok fazla kürk ürün görüleceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!