Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Netanyahu'dan ABD'ye rest: Refah’a kara operasyonu gerekirse tek başımıza yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Netanyahudan ABDye rest: Refah’a kara operasyonu gerekirse tek başımıza yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2024 12:06

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dünyanın karşı çıktığı Refah'a kara operasyonu ile ilgili açıklamada “ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmemizde Refah'a girmeden ve oradaki taburların geri kalanını yok etmeden Hamas'ı yenmemizin mümkün olmadığını, bunu ABD'nin desteğiyle yapacağımızı umduğumuzu ama gerekirse tek başımıza yapacağımızı söyledim” dedi.

Haberin Devamı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Netanyahu, Refah’a yapılması planlanan kara operasyonu ile ilgili olarak, “Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştüm. Kendisine beş ayı aşkın bir süredir Hamas'a karşı savaşta birlikte hareket ediyor olmamızı takdir ettiğimi söyledim. Ayrıca sivil halkın çatışma bölgelerinden tahliye edilmesi ve tabii ki insani ihtiyaçların karşılanması gerektiğinin farkında olduğumuzu ve bu amaçla çalıştığımızı söyledim.

Ayrıca Refah'a girmeden ve oradaki taburların geri kalanını yok etmeden Hamas'ı yenmemizin mümkün olmadığını da söyledim. Kendisine bunu ABD'nin desteğiyle yapacağımızı umduğumuzu ama gerekirse tek başımıza yapacağımızı söyledim” dedi.

Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Netanyahudan ABDye rest: Refah’a kara operasyonu gerekirse tek başımıza yapacağız

BLİNKEN: HAMAS’I YENİLGİYE UĞRATMANIN YOLU REFAH’A YAPILACAK BİR OPERASYON DEĞİL

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Netanyahu’nun açıklamaları sonrasında paylaştığı mesajında, “İsrail ile aynı hedeflere sahibiz: Hamas'ın yenilgiye uğratılması. Ancak Refah'ta büyük bir kara operasyonu bunu başarmanın yolu değil. Önümüzdeki hafta Washington'da İsrailli yetkililerle bir araya gelerek bu hedefe ulaşmanın farklı bir yolunu değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Gazze'de can kaybı artıyor...

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 32 bin 142'ye yükseldiğini açıkladı. Bakanlık, son 24 saatte 72 sivilin yaşamını yitirdiğini, 114 sivilin ise yaralandığını açıkladı.

İsrail duyurdu: 170 kişi öldürüldü, 800 kişi yakalandı

İsrail ordusu, Gazze Şehri'ndeki Şifa Hastanesi'nde yönelik operasyonda 170'den fazla savaşçıyı öldürdüğünü ve 800 şüpheliyi yakaladığını duyurdu. Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada birliklerin Hamas'a ait altyapıyı ve silah depolarını hedef aldığı vurgulandı

DSÖ: 50 personelimiz ve 143 hasta Şifa Hastanesi’nde zor koşullarda tutuluyor
DSÖ: 50 personelimiz ve 143 hasta Şifa Hastanesi’nde zor koşullarda tutuluyor

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, iletişim kuramadıkları Şifa hastanesinden aldıkları son bilgilere göre, 50 personel ve 143 hastanın bir tuvaleti çalışmayan, kısıtlı yiyecek ve su bulunan bir binada tutulduğunu açıkladı. Ghebreyesus ayrıca, durumu ciddi hastaların birçoğunun yerde yattığını vurguladı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün Gazze'nin kuzeyinde bulunan Şifa hastanesine erişim sağlayamadıklarını belirtmişti. Ghebreyesus, Şifa hastanesinden aldıkları son bilgilerle ilgili yaptığı açıklamada, “Şifa Hastanesi’nde 50 sağlık çalışanı (çoğu genç ya da gönüllü) ve 143 hasta, baskının ikinci gününden bu yana tek bir binada, son derece sınırlı yiyecek, su ve çalışmayan bir tuvaletin bulunduğu yerde tutuluyor. Hastaların durumu kritik, birçoğu yerde yatıyor. Üç hastanın yoğun bakıma ihtiyacı var. Yaşam destek ünitesindeki iki hasta elektrik kesintisi sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Hastaların refakatçileri ya da bakıcıları yok. Hastane çevresinde çatışma sesleri duyulmaktadır.

Sağlık çalışanları kendilerinin ve hastalarının güvenliğinden endişe etmektedir. Bu koşullar tamamen insanlık dışıdır. Kuşatmaya derhal son verilmesi ve hastaların ihtiyaç duydukları bakımı alabilmeleri için güvenli erişim sağlanması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!