Lieberman: Top Türkiye'nin sahasında

Güncelleme Tarihi:

Lieberman: Top Türkiyenin sahasında
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 17:26

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, "Türkiye ile olan ticaretimiz arttı ve bu güzel bir haber. Ancak bu aşamada top Türkiye'nin sahasında" dedi.

Haberin Devamı

Atina'yı ziyaret eden Lieberman, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında Türkiye ile ilişkilere de değinen Lieberman, "İlk başta Türkiye ile diplomatik ve ticari ilişkilerimiz var. Geçtiğimiz yıl Türkiye ile olan ticaretimiz arttı ve bu güzel bir haber. Ancak bu aşamada top Türkiye'nin sahasında" diye konuştu.

Kırım'daki gelişmelerle Batı Şeria ve Gazze'deki durumun benzerliğine ilişkin değerlendirmelerin sorulması üzerine Lieberman, "Kırım meselesi ile bizim Ortadoğu'da karşılaştığımız tahriklerle herhangi bir benzerlik göremiyorum. Bizim tezimiz nettir, biz başka ülkelerin iç meselelerine karışmıyor ve müdahale etmiyoruz. AB, ABD ve Rusya arasındaki konulara da karışmayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Lieberman, İsrail hükümetinin, doğalgazın Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi aracılığıyla taşınması konusunun ise "şeffaflık ve samimiyetle" ele alınacağını belirtti.

İsrail doğalgazının taşınması konusuyla ilgili soruları yanıtlayan Lieberman, bunun "çok pahalı bir yatırım" olduğuna dikkati çekti. Bu aşamada, doğalgaz yataklarının araştırılması ve incelenmesinin özel sektörün elinde bulunduğunu belirten Lieberman, "Araştırmaları yapan şirketin incelemelerini bekliyoruz, devamında ise müzakereler yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Venizelos ise Yunanistan'ın, enerji politikasında AB'nin temel ilkelerini izlediğini söyledi. Venizelos, Atina'nın gerek iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi gerekse Yunanistan-İsrail-Kıbrıs Rum Kesimi ile üçlü işbirliğine çok büyük önem verdiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Venizelos, görüşmede Ukrayna, İran, Ortadoğu, Kıbrıs, Türk-Yunan ilişkileri konularının da gündeme geldiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!