Letonya sınıra duvar örecek

Güncelleme Tarihi:

Letonya sınıra duvar örecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2016 11:52

Letonya Başbakanı Laimdota Straujuma, ülkesinin de Macaristan'ın izinden giderek sınırlarına bazı noktalarda duvar öreceğini söyledi.

Haberin Devamı

Baltık haber ajansı BNS'ye açıklamalarda bulunan Letonya Başbakanı Laimdota Straujuma, Avrupa'ya ulaşan sığınmacıların büyük bölümünün ekonomik nedenlerle evlerini terk eden göçmenler olduğunu ileri sürdü.

Letonya sınıra duvar örecek


Straujuma, sığınmacıların arasında Sırbistan gibi AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşlarının da olduğunu belirterek, "Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ı ülkesinin sınırlarına duvar ördüğü için kınamak tabii ki mümkün. Ancak biz de sınırımızın bazı yerlerine duvar öreceğiz ve ben bunun doğru olduğunu düşünüyorum" dedi.


Mümkün olan noktalara duvar örmenin, sığınmacı akınından sonra ne yapacağını düşünmekten daha iyi bir yol olduğunu savunan Straujuma, ülkesinin sınırda sorun çıkması muhtemel noktalara duvar öreceğini kaydetti.

"Eğer Schengen bölgesini korumak istiyorsak buna ihtiyacımız var" diyen Straujuma, "Litvanya ve Estonya ile sınır kontrollerine ya da Polonya sınırında büyük kuyrukların oluştuğu 1990'ların başına dönmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha önce açıklanan kotaya göre Letonya'nın Suriye, Irak ve Eritre uyruklu 776 sığınmacıyı kabul etmesi bekleniyor.

Letonya'da Laimdota Straujuma başkanlığındaki koalisyon hükümeti 7 Aralık'ta istifa etmişti. Straujuma, yeni hükümet kurulana kadar görevini sürdürüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!