Legacy II Galaxy ilk konserini Londra’da verecek

Güncelleme Tarihi:

Legacy II Galaxy ilk konserini Londra’da verecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 10:11

Sedat Sarıcı, Nihad Jemsher ve Ceyhun Güner’in kurduğu müzik grubu Legacy II Galaxy, ilk konserini 16 Temmuz Pazar akşamı The Victoria Dalston konser salonunda verecek.

Haberin Devamı

SAAT 20.17’de sahneye çıkacak grup, 44 eserden oluşan repertuarını enstrümantal olarak yorumlayacak. Grup, kavramsal olarak ‘Kainata Miras’ın ele alındığı repertuarında sadece bir ülke, bölge, kültür, dil ya da dini inanç gibi değerlere bağlı kalmayıp, evrensel değerler taşıyan, içinden uzay, gökyüzü, yıldız, gezegen, samanyolu geçen birçok eseri de çalacak. Konserde, Teoman Alpay’dan Pink Floyd’a, Cahit Berkay’dan Vivaldi’ye, Cem Karaca’dan Led Zeppelin’e, Moğollar’dan Micheal Jackson’a birçok ünlü sanatçının eserleri müzikseverle buluşacak.

Legacy II Galaxy ilk konserini Londra’da verecek
SEDAT SARICI: Rock müziğin yaygınlaşması amacıyla stüdyolar kurdu, dersler verdi. Kendi tarzlarında Türkiye’nin önünü açmaya çalışan Cem Karaca, Erkin Koray, Şebnem Ferah, Teoman, Pentagram gibi birçok topluluk ve müzisyenin katıldığı festivaller, konserler düzenledi. Besteleri ve şarkı sözleri, Türkiye’nin tanınmış sanatçılarının albümlerinde yorumlandı. ArtEast adlı topluluğuyla İngiltere, Norveç, Hollanda, Almanya, Lüksemburg, Amerika ve Türkiye’de konserler verdi. Çalışmaları, BBC’den TRT’ye birçok radyo ve televizyon programlarında, belgesellerde konu edildi.

Haberin Devamı

Legacy II Galaxy ilk konserini Londra’da verecek
NİHAD JEMSHER: Davul çalmaya 12 yaşında başladı ve 17 yaşında Kerkük’ün ilk rock grubunu (Asiri) kurdu. 1989 yılına kadar topluluğuyla birlikte konser ve kayıt çalışmalarıyla televizyon programlarına çıktı. 1995 yılında Londra’ya taşınarak, Westminster College’de Diploma in Jazz&Popular Music eğitimi gördü. Rojin, Sudden Exit, Yaşar Kurt, Onur Akın gibi şarkıcı ve topululuklarla konserlere katıldı. 2000 yılında kurduğu N-J Recordings stüdyolarında profesyonel albüm çalışmalarına yönelik kayıt, mixing ve mastering işlerinin yanı sıra beste ve aranjörlük yapmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Legacy II Galaxy ilk konserini Londra’da verecek
CEYHUN CAN GÜNER: Müziğe gençlik yıllarında gitar çalarak başladı. 2006 yılından bu yana kurucusu olduğu Sudden Exit’le İngiltere ve Türkiye’de albüm, konser çalışmalarını sürdürüyor. Sudden Exit’le birlikte 2009 yılında katıldığı rock toplulukları yarışması Emergenza Music Festival’inde 150 grup arasından finale kalarak birçok radyo ve televizyon programında yer aldı. Niyazi Koyuncu, Haluk Levent ve Yaşar Kurt gibi Türkiye’de müzik yapan solistlerle aynı sahneyi paylaştı. Erkan Oğur, Bülent Ortaçgil, Duman, Emre Aydın, Model, Yaşar Kurt, Mor ve Ötesi gibi topluluk veya müzisyenlerin Londra’da verdikleri konserlerin organizasyonlarında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!