Lavrov, perşembe günü Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Lavrov, perşembe günü Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 15:54

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun ilk toplantısına katılmak üzere 20 Ocak'ta Türkiye'ye gidecek.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, Lavrov'un 20 Ocak'taki resmi ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in başkanlık ettiği Yüksek Düzeyde İşbirliği Konseyi'nin alt kolu olan Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun ilk toplantısına katılacağı kaydedildi.

Açıklamada, toplantıda Rusya-Türkiye işbirliğindeki yeni mekanizmanın organizasyon sorunlarının ele alınacağı belirtilerek, "Toplantıda ayrıca, Avrupa'nın güvenliğiyle ilgili sorunlar, Balkanlar, Kafkasya ve dünyanın diğer bölgelerindeki durum da dahil olmak üzere ikili ve uluslararası konularda kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunulacak" denildi.

Davutoğlu ve Lavrov'un başkanlığında yapılacak toplantıda, mart ayı ortalarında Moskova'da yapılması planlanan Yüksek Düzeyde İşbirliği Konseyi toplantısının hazırlığı da ele alınacak.

Haberin Devamı

Moskova'da mart ayı ortalarında yapılması planlanan Yüksek Düzeyde İşbirliği Konseyi toplantısına Başbakan Erdoğan ve Medvedev başkanlık edecek. Konseyin ilk toplantısı, geçen yıl mayıs ayında Ankara'da yapılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!