Las Vegas soyguncusu 12 yıl sonra teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Las Vegas soyguncusu 12 yıl sonra teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2005 01:54

Las Vegas’ın en ünlü soygunlarından birini gerçekleştiren Heather Catherine, ‘Bir oğlum var ve kaçak yaşamaktan bıktım’ diyerek, 12 yıl sonra teslim oldu. Genç kadın 3.1 milyon dolarlık soygun yapmıştı.

LAS Vegas’ta şoför olarak çalıştığı bir kumarhaneye ait zırhlı aracı 12 yıl önce kaçıran Heather Catherine Tallchief, önceki gün teslim oldu. Polise gitmeden önce bir basın toplantısı düzenleyerek 1993 yılının Ekim ayında gerçekleşen film gibi soygunu anlatan 33 yaşındaki Tallchief, ‘O zamanlar gençtim. Erkek arkadaşım suç işlemem için beynimi yıkamıştı. Şimdi bir oğlum var ve kaçak yaşamaktan bıktığım için teslim oluyorum’ dedi.

HOLLANDA’YA KAÇIŞ

Tallchief’e göre film gibi soygun şöyle gelişti: Soygundan altı hafta önce Las Vegas’taki Circus Circus otelinden aldığı hasılatı bankaya taşıyan Loomis Armored adlı şirkette şoför ve güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Tallchief, o dönemde Roberto Solis adlı eski bir mahkumla tanıştı. Solis, Tallchief’i 3,1 milyon dolar (4,17 milyon YTL) taşıyan zırhlı aracı kaçırmaya ikna etti. Soygunun ardından Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a uçan ikili, burada bir de bebek dünyaya getirdi. Ancak Tallchief, doğumdan kısa süre sonra Solis’ten ayrıldı.

OĞLUNU BIRAKTI

10 yaşındaki oğlunu Hollanda’da arkadaşlarına bırakırken ‘Sen burada kalıp gitar derslerine çalış, ödevlerini aksatma. Yakında geleceğim’ dediğini belirten Tallchief, hala kaçak olan ve şu anda 60 yaşına yaklaşan eski sevgilisini yaklaşık 10 yıldır görmediğini savundu. Yıllardır FBI’ın en çok arananlar listesinde yer alan ve basın toplantısının ardından gittiği bölge mahkemesinde tutuklanan Tallchief’in, 30 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!