Las Vegas krizi

Güncelleme Tarihi:

Las Vegas krizi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2010 00:00

ABD Başkanı Obama’nın, öğrencilere, “Harçlıklarınızı kumarhanelerde harcamayın” diye nasihat etmesine, Las Vegas Belediye Başkanı Goodman tepki gösterdi: “Başkan kendi işine baksın.”

ABD’de iç siyasetteki kutuplaşmanın son cephesi Las Vegas. ABD Başkanı Barack Obama, salı günü New Hampshire’a yaptığı ziyarette, lise öğrencilerine, “Üniversite için para biriktirirken harçlıklarınızı Vegas’da bırakmayın” demişti. Ekonomik krizle zaten darbe yiyen şehir, bu açıklamaya önceki gün sert tepki gösterdi.

Eski bir Demokrat olan Las Vegas Belediye Başkanı Oscar Goodman, Obama’nın geçen yıl da kumarhaneler şehrini hedef aldığını belirterek şöyle konuştu: “Burası dünyanın eğlence başkenti ama başkanın kan davası var. Psikolojik olarak takıntılı. İşine baksın. Washington’daki kendi başarısızlıklarına odaklansın. Başkan gerçekten yavaş öğrenen biri.”

Mektupla kendisini savundu

Las Vegas yakınlarındaki Carson City’nin Valisi Jim Gibbons da “Başkan’ın böyle düşüncesiz ve vicdansız konuşabilmesi beni şaşırttı” dedi. Obama, Senato’daki Demokrat çoğunluğun lideri Harry Reid da eleştirilere hak verince, Reid’a bir mektup yazarak geri adım attı:

“Las Vegas hakkında olumsuz bir şey söylemedim. En eğlenceli yerlerden. Tatil yapan aileler elbette Las Vegas’da para harcasın. Ama harç parası biriktiren gençler bunu yapmamalı. Birkaç haftaya kadar Las Vegas’a gidip durumu telafi edeceğim.”

Obama gizli dindar

BARACK Obama’ya yakın isimler, Washington Post Gazetesi’ne yaptıkları açıklamada, ABD Başkanı’nın dindar bir insan olduğunu, ancak bunu gizli tuttuğunu söylediler.

Habere göre Obama, başkanlığı süresince sadece dört kez kilisede görüntülense de, her gün tek başına dua ediyor. Her sabah 5.30’da telefonuna dini bir pasaj gönderiliyor. Afganistan’a ek asker göndermek gibi önemli kararlar almadan önce din adamlarına danışıyor. Hafta sonlarında Camp David’e gittiğinde yanına ordudan bir rahip de alıyor.

İnancı sayesinde hep sakin

Obama’nın danışmanlarından Valerie Jarrett, Başkan’ın “mahrem dindarlığının” kendisine zor zamanlarda bile sakin olma yeteneğini kazandırdığını söyledi. Jarrett, “Ölçülü bir insan olmasında inancının önemli rolü var. İnancı ona huzur veriyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!