'Lanetli' telefon numarası

Güncelleme Tarihi:

Lanetli telefon numarası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 09:49

Bulgaristan’da 0888 888 888 numaralı hattı son 10 yılda kullanan herkesin hayatını kaybetmesi sonucunda telefon şirketi numarayı iptal etti.

Haberin Devamı

İngiliz DailyMail gazetesinin haberine göre, telefon numarasının ilk sahibi Bulgar cep telefonu şirketi Mobitel’in eski CEO’su Vladimir Grashnov, 2001 yılında henüz 48 yaşında kanserden öldü.

Numara daha sonra Bulgar mafya babası Konstantin Dimitrov’a geçti. Dimitrov 500 milyon sterlinlik uyuşturucu imparatorluğunu teftiş etmek için 2003’te Hollanda’ya yaptığı ziyarette bir suikastçı tarafından öldürüldü. O sırada telefonu da yanındaydı.

Ardından, yolsuzluğa bulaşmış işadamı Konstantin Dishliev numarayı kullanmaya başladı. Başkent Sofya’da 2005’te vurulan Dishliev’in gizli bir kokain kaçakçılığı işinde olduğu söylendi. O günden beri kullanılmayan numara polisin bu kaçakçılık dosyasını bir kez daha açmasıyla yeniden gündeme geldi.

Olaylar arasındaki bağlantının telefon numarasıyla ilgili olduğuna inanan telefon şirketi yöneticileri numarayı sonsuza kadar askıya aldıklarını duyurdu. Mobitel sözcüsü, "Yorum yapmıyoruz, şahsi numaralar hakkında konuşamayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!