Ladin’e ilk darbe

Güncelleme Tarihi:

Ladin’e ilk darbe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2001 01:42

G-8 zirvesini basıp Başkan Bush'u öldürmeyi ve Avrupa'yı cehenneme çevirmeyi planlayan Bin Ladin'in 30 celladı kıskıvrak yakalandı.

Amerika'dan sonra Avrupa'yı da cehenneme çevirmek isteyen Usame bin Ladin'e ilk büyük darbe vuruldu. Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, Hollanda, Almanya ve Belçika'da yapılan jet operasyonlarla Ladin'in hücreleri çökertildi, 30 adamı yakalandı. 20 terörist izleniyor.

İŞTE HEDEFLERİ

Usame bin Ladin bağlantılı terör ağı, Avrupa'da şu kent ve kuruluşları vurmayı planlıyordu:

BRÜKSEL NATO merkezi

STRASBOURG Avrupa Parlamento Binası

PARİS ABD Büyükelçiliği

MARSİLYA ABD Konsolosluğu

New York ve Washington'ı cehenneme çeviren intihar eylemlerinin baş sorumlusu Suudi terörist Usame bin Ladin'nin terör şebekesine ilk büyük darbe Avrupa'da vuruldu. Avrupa'nın 7 ülkesinde eşzamanlı yapılan yıldırım operasyonlarla, Cenova'daki G-8 Zirvesi sırasında ABD Başkanı George W.Bush'u öldürmeyi planlayanların da aralarında bulunduğu 30 terörist yakalandı. Yakalanan teröristlerin bulunduğu evlerde, Avrupa'nın önemli kentlerindeki ABD hedefleriyle Avrupa Parlamentosu ve NATO merkezini hedefleyen eylem planları da ele geçirildi. Amerikan ABC Televizyonu, Batı istihbarat servislerinin Usame Bin Ladin bağlantılı İslamcı şebekeyi ortaya çıkardığını ve bazı teröristlerin tutuklandığını duyurdu.

20 TERÖRİST DAHA ARANIYOR

Eylemlerle ilgili ilk bilgiler 11 Eylül tarihinden önce öğrenilmesine rağmen, planların bu yıl sonunu işaret etmesi nedeniyle, birkaç haftadan beri bu terör hücreleri sadece dikkatle izleniyordu. Ancak, Batılı istihbarat servisleri, 11 Eylül dehşetinin hemen ardından harekete geçerek, 50 kadar teröristten oluştuğu belirtilen çeteyi deşifre etmeyi başardı. 30 kadar terörist, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, Hollanda, Almanya ve Belçika'da yakalandı. 20 kadarı için başlatılan terörist avı ise halen sürüyor.

11 EYLÜL'DEN SONRA UYANDILAR

New York ve Washington'daki dehşet verici terör eylemlerinin bir benzerini Avrupa'da gerçekleştirmek için çalışan Bin Ladin çetesi ile ilgili bilgilerin alınmasına, Cezayirli Cemal Begha adındaki bir radikal İslamcı teröristin Dubai'de sahte Fransız pasaportuyla yakalanmasından sonra başlandı. Begha, sorgulama sırasında çetede yer alan diğer teröristlerle ve korkunç planlarıyla ilgili çok önemli bilgiler verdi. Önce aktif olarak harekete geçmeyen Batılı istihbarat birimlerinin aklı, 11 Eylül'deki kanlı saldırılarından sonra başına geldi. Begha'nın verdiği bilgilerden yola çıkılarak, İspanya'nın Costa del Sol kentinden İngiltere'nin Leicester kentine kadar birçok Avrupa kentinde operasyonlar yapıldı ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika kökenli yaklaşık 30 kişi tutuklandı.

KREDİ KARTI İLE YOLSUZLUK

İspanya'da önceki gün tümü Cezayirli 6 kişi tutuklandı. İspanya yönetimi, El Kayda'dan talimat aldığını ve Afganistan'da eğitildiklerini belirttiği 6 teröristin, Cezayir'deki aşırı dinci Salafist Grubu üyesi olduklarını açıkladı. Bin Ladin ile doğrudan bağlantısı ortaya çıkan Salafist Grup, Cezayir'de yönetime karşı mücadele eden şeriatçı GİA örgütünün bölünmesiyle kurulmuştu. Hükümet açıklamasında, söz konusu altı teröristin, Cezayir'deki örgüte, optik, iletişim ve bilgisayar malzemeleri ile özellikle gece görüş dürbünleri gönderdiğini belirtti. 6 teröristin, ayrıca kredi kartı yolsuzluğu yaptıkları ve İspanya'daki faaliyetlerini yürütmek için gerekli olan parayı, böylece sağladıkları ifade ediliyor.

30 adamı yakalandı

Usame bin Ladin'in Avrupa'da 30 adamı yakalandı. Bunların 6'sı İspanya'da ele geçti. Hepsi Cezayirli ve Salafist grup üyesi... 6 militan Bin Ladin tarafından finanse ediliyordu. Fotoğraftaki teröristlerin adları şöyle: Nassadit Kuni, Hocine Kuni, Muhammed Belaziz ve Hakim Zerzur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!