Kuzey Kore'yi sel aldı

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Koreyi sel aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2007 12:58

Kuzey Kore'de günlerce süren şiddetli yağışların yol açtığı sellerde, ilk belirlemelere göre 200 kişinin kayboldu ya da öldü. Son 10 yılın en büyük felaketi ile karşı karşıya kalan Pyongyang yönetimi uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Kuzey Kore resmi basın yayın organlarının haberlerinde, yağışların başladığı geçen haftadan bu yana yüzlerce kişinin kaybolduğu ya da öldüğü kaydedilmişti. Bu arada, tarım alanlarına zarar veren sellerin, Kuzey Kore'nin en az 1 yıl kendi gıda ihtiyacını karşılamasına engel olacağı bildiriliyor.

Resmi Kore haber ajansı da sellerin yol açtığı maddi hasarın çok büyük olduğunun tahmin edildiğini belirterek, 63 bin 300 ailenin etkilendiği, 30 bin evin tamamen harap olduğu sellerde, ülkenin ana demir yollarının, kara yollarının, köprülerinin de hasar gördüğünü, elektrik ve iletişim ağının kesildiğini duyurdu.

Yıllardır gıda sıkıntısı çeken Kuzey Kore'nin son 10 yıldaki en büyük sel felaketini yaşadığı belirtilerek, yoksul ülkede zaten sınırlı olan gıdanın karşılamasının en az 1-2 yıl zor olacağı bildirildi.

BM Gıda Programı'nın Asya sözcüsü, Pyongyang'ın, on binlerce hektar tarım arazisinin sele kapıldığını açıkladığını ve yardım talep ettiğini belirterek, gelecek günlerde Kuzey Kore'ye bir yardım ekibinin gönderileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!