Kuzey Kore'nin yeni tankının test sürüşünü bizzat Kim Jong-un gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Korenin yeni tankının test sürüşünü bizzat Kim Jong-un gerçekleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2024 11:24

Kuzey Kore'nin yeni geliştirdiği ve ilk kez kamuoyuna tanıtılan tankın test sürüşünü bizzat Kim Jong-un gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

ABD ve Güney Kore'nin Kore Yarımadası yakınlarında geçtiğimiz hafta başlattığı ortak Özgürlük Kalkanı Tatbikatı'na Kuzey Kore’den bir misilleme daha geldi.

Resmi Kuzey Kore basınında yer alan haberlere göre, dün tankçı birliklerinin katılımıyla gerçek atış tatbikatı gerçekleştirildi. Tankçı birliklerinin muharebe yeteneklerini denetlemeyi amaçlayan tatbikatta ülkenin yeni geliştirdiği tankın da yer aldığı belirtildi.

Kuzey Korenin yeni tankının test sürüşünü bizzat Kim Jong-un gerçekleştirdi

Ülke Lideri Kim Jong-un'un yeni tankın test sürüşünü bizzat gerçekleştirdiği ifade edildi. Kuzey Kore'nin sahip olduğu tankları “dünyanın en güçlüleri” olarak niteleyen Kim'in, yeni tankın vurucu gücü ve manevra kabiliyetinden büyük memnuniyet duyduğu aktarıldı. Kamuoyuna tanıtılan yeni tankın 2020 yılında, Kore İşçi Partisi'nin 75. yıl dönümünü kutlamaları sırasında sergilenen tankın gelişmiş bir versiyonu olabileceği yorumları yapıldı.

Kuzey Kore geçtiğimiz hafta “düşmanın başkentini” vurma kapasitesine sahip cephe birliklerinin de katılımıyla topçu atış tatbikatı gerçekleştirmişti. Tatbikatı bizzat yöneten Kim, topçu birliklerine fiili bir savaşa girildiğinde “acımasız ve hızlı” saldırılarla inisiyatifi ele alabilmek için gerekli hazırlıkları sürdürme talimatı vermişti. Kuzey Kore'nin son adımlarının, ABD ve Güney Kore'nin bölgede geçtiğimiz hafta başlattığı 11 günlük ortak Özgürlük Kalkanı Tatbikatı'nın hemen ardından gelmesi dikkat çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!