Kuzey Kore lideri Kim’den flaş talimat... Tansiyon bir anda zirve yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Kore lideri Kim’den flaş talimat... Tansiyon bir anda zirve yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2023 10:59

Dünya bir yılı aşkın süredir Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. Ukrayna'daki savaş son sürat devam ediyor. Ancak Ukrayna'dan binlerce kilometre ötede de bir çatışma ihtimali bulunuyor. Kore Yarımadası'nda da tansiyon Kuzey Kore liderinin verdiği emir sonrası zirve yapmış durumda.

Haberin Devamı

Kim Jong-un başkanlığında yönetilen Kuzey Kore dünyanın en dışa kapalı ve 'gizemli' ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor.

İnternet erişiminin kısıtlandığı ülkede milyonlarca insan adeta başa bir 'gerçeklik' içerisinde yaşıyor.

Dünya ile bağlantının katı şekilde cezalandırıldığı ülke son derece büyük bir orduya da ev sahipliği yapıyor.

Son dönemde askeri harcamalarını hatırı sayılır düzeyde artıran Kuzey Kore dünyayı alarma geçiren bir adım attı.

Kuzey Kore lideri Kim’den flaş talimat... Tansiyon bir anda zirve yaptı

Kuzey Kore'de iktidarda bulunan Kore İşçi Partisi'nin (WPK) Merkezi Askeri Komisyonu 7. Genişletilmiş Toplantısı gerçekleştirildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un başkanlığında yapılan toplantıda ana gündem maddesi olarak "düşman saldırısını ezici bir stratejik caydırıcılıkla tek hamlede etkisiz hale getirme" ve "beklenmedik bir durumda eş zamanlı askeri harekatlar başlatma" konuları ele alındı.

Haberin Devamı

Kore Yarımadası ve çevresinde barış ve istikrarı bozan askeri faaliyetleri caydırmak amacıyla alınacak önlemlerin tartışıldığı toplantıda, fiili savaş tatbikatlarının aktif olarak yürütülmesi ve harekat planlarının her an uygulamaya konması için yoğun hazırlık yapılması kararlaştırıldı.

Kuzey Kore lideri Kim’den flaş talimat... Tansiyon bir anda zirve yaptı


KİM'DEN TEHLİKELİ KARAR

Toplantıda ele alınan askeri tedbirlere ilişkin talimatı imzalayan Koreli lider Kim, orduya savaş hazırlıklarını "saldırganca" bir şekilde hızlandırma talimatını verdi.

Güçlü bir ordunun muhtemel bir düşman saldırısını etkisiz hale getirmeye yönelik askeri stratejik planını uygulamanın anahtarı olduğunu söyleyen Kim, savaş caydırıcılığı için saldırı araçlarının güvence altına alınması ve bunların gerekli birimlerde konuşlandırılması çağrısında bulundu.

Orduyu savaşa hazırlamak için askeri tatbikat çağrısında bulunan Kim’in bir başka hamlesi ise ordunun başında bulunan isimleri görevden almak oldu.

Haberin Devamı

Kuzey Kore lideri Kim’den flaş talimat... Tansiyon bir anda zirve yaptı

Toplantıda askeri liderlerin atamalarını da ele alan Koreli lider Kim, General Pak Su Il’i Genelkurmay Başkanlığı görevinden alarak, yerine daha önce savunma bakanlığı ve konvansiyonel askeri birliklerin başkomutanlığını yapmış olan Mareşal Ri Yong Gil’i atadı. Askeri liderlerin düzenli olarak değiştiği Kuzey Kore’de bazı askeri liderler farklı konumlarda yeniden görevlendirilirken, bazıları ise kamuoyuna hiç çıkmıyor.

Kuzey Kore'nin bu kararının Güney Kore ve ABD'nin bu ay gerçekleştirmeyi planladığı ve Pyongyang'ın "Kuzey Kore'yi işgal provası olarak" tanımladığı Ulchi Özgürlük Kalkanı tatbikatının hemen öncesinde verilmesi dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!