'Kutup prensesi' 900 yıl sonra bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kutup prensesi 900 yıl sonra bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2017 11:43

Bilim insanları, Kutup dairesine yakın bir bölgede, yaklaşık 900 yıl önce mumyalanmış bir kadına ait kalıntılara ulaştı. 12'inci yüzyılda avcılıkla uğraşan bir medeniyetin üyesi olduğu aktarılan kadının, mumyalama yöntemi sayesinde saçlarının ve kirpiklerinin hâlâ sağlam bir şekilde durduğu görülüyor.

Haberin Devamı

The Siberian Times gazetesinin haberinfe, kadın mumyası Rusya'nın Salekhard bögesinde araştırma yapan bilim insanları tarafından bulundu. 

Kadının, avcılık ve balıkçılık yaşamını sürdüren ve Pers medeniyetiyle bağlantısı bulunan bir gruba üye olduğu belirtildi. Daha önce kazı yapılan ve çok sayıda erkeğe ait kalıntıların bulunduğu bölgede bir kadına ait mumyanın keşfinin ilginç bir durum olarak değerlendirildiği aktarılıyor. 

Kutup prensesi 900 yıl sonra bulundu

Bulunan kişinin, onlarca kalıntı arasındaki tek kadın olması, bunun o bölgede yaşana üst düzey bir kadın olduğuna işaret edebileceği ifade edildi. Kadının saçlarının, dişlerinin ve kirpiklerinin bozulmadan kalmasına karşın vüdudunun önemli oranda bozulduğu ifade edildi. 

Haberin Devamı

Rus arkeolog Alexander Gusev, bulunun kişinin bir kadın olmasının araştırmaları için çok önemli bir bulgu olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!