Kurtarıcılara yılbaşı çiçekleri

Güncelleme Tarihi:

Kurtarıcılara yılbaşı çiçekleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2004 01:44

YILBAŞI geleneğinin olmadığı İran'daki yetkililer Bem deprem faciasında yardımlarına koşan Batılı ülkelerin kurtarma ekiplerinin yeni yılını küçük, gül buketleriyle kutladılar. Fransız haber ajansı AFP'nin verdiği bilgiye göre, yabancı uzmanlara fıstık, bonbon gibi sembolik, küçük hediyeler verenler de var.

Artık canlı çıkarma umudu kalmadığından yaklaşık 60 kurtarma ekibinden bazıları ülkeyi terketmeye başlarken, önceki gün aralarında 4 aylık bir bebek ve 12 yaşındaki bir kız çocuğunun da bulunduğu 5 kişi kurtarıldı. Harabeye dönmüş evinin mutfağında bulunan kız çocuğunun geceden kalma pilavla beslenerek sağ kaldığı belirtildi.

ABD’DEN SAHRA HASTANESİ

İran Kızılayı yetkilisi, deprem çadırlarında yaşayan afetzedelere geçici kimlik kartlarının dağıtılacağını bildirdi. Sağlık bakanlığı ise bölgedeki hijyen şartları gözönünde bulundurularak, 2000 duş ile 15 bin tuvaletin gerekli olduğunu belirtti.

Aralarında 7 cerrahın bulunduğu ABD'nin 60 sağlık uzmanı Bem'de sahra hastanesi kuruyor. Ekibin sözcüsü Marty Bahamonde tüm sağlık donanımına sahip olduklarını, 10-21 gün kentte kalarak depremzedelere yardımcı olacaklarını belirtti.

GÜL, İRAN’AGİDİYOR

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, Bem Kentinde meydana gelen deprem nedeniyle Türk halkının dayanışmasını iletmek amacıyla yarın İran'a gitmesi bekleniyor. Diplomatik kaynaklar, Gül'ün ziyaretinin planlama aşamasında olduğunu, bu nedenle tam olarak netlik kazanmadığını söylediler. Gül'den önce Başbakan Erdoğan'ın İran’a gitmeyi düşündüğü seslendirilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!