Kurnaz'a Alman özel timi işkence yaptı mı

Güncelleme Tarihi:

Kurnaza Alman özel timi işkence yaptı mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2006 15:04

“Bremenli Taliban KSK Askerleriyle Karşılaştı” başlığını kullanan gazete, muhabirlerinin yaptığı araştırmalar sonucunda, Amerikan ve Kanada birliklerini terörizme karşı mücadele kapsamında desteklemek amacıyla Umman'dan Afganistan'a giden KSK askerlerinin burada Kurnaz ile temaslarının olduğunun ortaya çıktığını öne sürdü.
Bu Alman askerlerinin, bu konuda yaptıkları açıklamalarda Kurnaz ile temasları olduğunu, ancak kendisine hiçbir şekilde kötü muamele yapmadıklarını söyledikleri ifade edildi.

Eski Almanya Savunma Bakanı Rudolf Scharping, bu iddiaların doğru olamayacağını, bunun ne Alman askerlerinin görev kapsamıyla ne de kurallarla bağdaştığını belirtirken, Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung ise suçlamaları ciddiye aldığını ifade etti.

Jung, Kurnaz olayıyla ilgili iddiaları ayrıntılı şekilde araştırdıklarını belirterek, “Ben, 2002 yılı başında meydana geldiği iddia edilen olaylarla ilgili araştırma yapılması talimatını verdim. Ancak şu ana kadar olaylara Alman askerlerinin karışmış olduğu yönünde hiçbir bilgi yok” dedi.

Kurnaz, Stern dergisine yaptığı açıklamada, Guantanamo'ya gönderilmeden önce Afganistan'da gizli bir Amerikan hapishanesinde tutulduğunu ve burada Alman bayraklı kamuflaj kıyafetli 2 kişi tarafından kötü muameleye tabi tutulduğunu söylemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!