’Kürdistan milli futbol takımı’ Güney Kore’de

Güncelleme Tarihi:

’Kürdistan milli futbol takımı’ Güney Kore’de
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2005 12:07

Kürdistan Hava Yolları, Avrupa seferlerini artırmayı hedeflerken, ’Kürdistan milli futbol takımı’ maç için Güney Kore'ye gitti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin hava sahasını kullanmasına yasak koyduğu Kurdistan Airlines (Kürdistan Hava Yolları) Almanya’nın Frankfurt kenti ile başlattığı Avrupa seferlerini, yeni uçuş noktaları ile artırmayı hedefliyor.

Bu çerçevede İsveç’in başkenti Stockholm’e uçmaya başlayacak olan Kürdistan Hava Yolları’nın sonraki hedeflerinin Londra (İngiltere) ve Amsterdam (Hollanda) olduğu bildiriliyor.

Ekim ayından itibaren haftada 2 gün başlanacağı açıklanan Frankfurt-Erbil uluslararası uçak seferlerine geçtiğimiz günlerde İsveç’in Stockholm kentinin de dahil edileceğini açıklayan Erbil’deki yerel Kürdistan hükümeti Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, son yapılan anlaşmalar ile Amsterdam ve Londra’nın Kürdistan Hava Yolları uçakları için yeni kalkış yerleri olarak belirlendiğini ve gerekli anlaşmaların yapıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye üzerinden ve İstanbul-Erbil arasında ’Kürdistan Hava Yolları’ uçak seferlerinin yapılması için gerekli çalışmaların sürdürüldüğü bildirilirken, Irak Kürdistan Demokrat Partisi’nin yayın organı konumundaki Peyamner isimli internet sitesine konuşan bir Kürt yetkili bu konuya ilişkin resmi bir açıklamanın şimdi yapılmasının uygun olmadığını gerekçe göstererek bilgi vermekten kaçındı.

ABD VE DİĞER KENTLER SIRADA

Yakın bir süreçte ABD ve Avrupa’nın diğer bölgelerinede Kürdistan Hava Yolları uçak seferlerinin yapılacağını açıklayan Kuzey Irak’taki Kürdistan Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, Kürtlerin yaşadığı her bölgeye-ülkeye ulaşmayı amaçladıklarını belirtti.

Söz konusu yeni havalimanlarına yapılacak olan uçak seferlerinin gerekli teknik altyapı tamamlandıktan sonra, deneme seferlerine gelecek olan talebe göre, haftalık uçak sefer tarifelerinin açıklanacağını belirten yerel yetkililer, Kürdistan Hava Yolları uçaklarının Avrupa’dan Yunanistan ve Akdeniz üzerinden Suriye hava sahasını kullanarak Kuzey Irak’taki Erbil kentine ineceğini belirtti.

Geçtiğimiz aylarda ilk resmi uluslararası uçuşunu Dubai’e yapan Kürdistan Hava Yolları daha sonra Avrupa’da ilk seferini Almanya’nın Frankfurt kentinden yapmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

’KÜRDİSTAN MİLLİ TAKIMI’ KORE’DE

Öte yandan ’Kürdistan milli futbol takımı’ Güney Kore milli takımı ile bir dostluk maçı oynamak üzere bu ülkeye gitti. İki taraf arasında yapılacak dostluk maçı için Kürdistan futbol takımı dün Erbil üzerinden Güney Kore’ye hareket etti. Futbolcuların Güney Kore Savunma Bakanlığı’nın davetiyle bu ülkeye gittiği, bunun ’Kürdistan milli takımına’ yabancı bir ülkeden yapılan ilk davet özelliği taşıdığı belirtildi. Kürdistan milli takımı bu ülkede 10 gün boyunca kalacak ve bu süre içinde iki dostluk maçına katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!