Kumarbaz ve çapkın veliaht prens

Güncelleme Tarihi:

Kumarbaz ve çapkın veliaht prens
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2003 01:53

Batı basını, oğul Aliyev'i şu sözcüklerle tanımlıyor: Kumarbaz ve çapkın, son hanedanın veliaht prensi. İşte çeşitli yayın organlarından İlham Aliyev portreleri.

FRANSIZ haber ajansı AFP:

Petrol zengini Azerbaycan'daki oylamada eski başkanın oğlu İlham Aliyev zaferini ilan etti ve böylece dünyanın yeni siyasi hanedanlığını yarattı. Genç ve popüler, 42 yaşındaki İlham Aliyev devlet işlerinden ziyade kumarhaneleri ve partileri tercih eden, politikanın kurdu babası Haydar Aliyev'in soluk bir gölgesi imajı veriyor. 80 yaşındaki Haydar Aliyev'in sağlık sorunlarının ağırlaşması üzerine politik arenaya çıkıveren İlham Aliyev pek siyasi deneyimi olmayan bir petrolcü. BP ve ExxonMobil gibi petrol devlerinin milyarlarca dolar yatırım yaptığı, muazzam rezervlere sahip Azerbaycan'ın yeni liderinin en önemli dertlerinden biri ‘‘playboy imajı’’ndan kurtulmak.

BBC:

Kumarbaz bir playboy. Genç Aliyev denilince herkesin ilk aklına gelenler lüks hayat ve rulet masaları. Türk olduğu söylenen bir kumarhane patronuna beş yıl önce müthiş borçlanması üzerine Haydar Aliyev ülkedeki tüm kumarhanelerin kapatılması talimatını verdi. 1994'ten bu yana ulusal petrol şirketi SOCAR'ın başkan yardımcısı olarak çok başarılı olan, akıcı İngilizce konuşan, hayli kalıplı, hoş giyinen, her zaman güleryüzlü İlham Aliyev, ‘‘Bana oy verin. Aliyev'in çizgisinin devamı için başka alternatif yok. Ona benzeyebilmek için elimden geleni yapacağım’’ diye destek istemişti. Parlak ve pahalı seçim kampanyasına karşın politikacı sorumluluğu iğreti duruyor ve seçmenleriyle sohbette pek de rahat olmadığı gözleniyordu.

Baba Aliyev'in gözüyle oğul Aliyev:

‘Meselelere pragmatik yaklaşan bir entelektüeldir. Modern dünya, politika ve ekonomi hakkında çok donanımlı, enerjik ve girişimcidir.''
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!