Külünk: Türk toplumu dostluğunuza güvenmiyor

Güncelleme Tarihi:

Külünk: Türk toplumu dostluğunuza güvenmiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2017 13:02

AK Parti milletvekili Metin Külünk, Türk-Alman Parlamenter Grubunun Türkiye ziyaretini eleştirdi. Külünk, “Dostluğunuzu Ermeni tasarısında gördük. Amacınız Türk toplumu nezdinde kaybettiğiniz itibarınızı dost gözünmeye çalışarak seçimlerde oy toplamaktır. Türk toplumu kanmaz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK-Alman Parlamenter Dostluk Grubu, 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen tasarının Alman Meclisinden geçmesiyle gerilen iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmek için bugün Türkiye’ye gitti. Salı akşamı Ankara’da TBMM’de incelemelerde bulunacak parlamenter grubu, perşeme günü Almanya’ya dönecek. Türkiye’yi ziyaret edecek grubun içinde SPD’li Michelle Müntefering, Yeşiller milletvekili Ekin Deligöz ve Özcan Mutlu ile Sol Partili Azize Tank yer alıyor.

BİZİM GÖREVİMİZ KÖPRÜ KURMAK

İki ülkenin birbirine her alanda bağlı olduğunu belirten Ekin Deligöz, “Bu ziyaret iki ülke arasındaki problemleri çözmeye yardım etmeyi hedefliyor. İki ülkenin ilişkilerinin gergin olması kimseye fayda sağlamaz. Amacımız bu zor günlerde iki ülkeyi birbirine yaklaştırmak ve sorunları konuşmak” dedi.
Türkiye ve Almanya’da ön yargıların arttığını kaydeden Özcan Mutlu ise gezinin amacının bu önyargıları kırmak olduğunu söyledi. Sol Partili Azize Tank da ziyaretin iki ülkenin çıkarına olduğunu belirterek, “Bizim görevimiz iki ülke arasında köprü kurmak. İlişkilerin tekrar rayına girmesi için çalışmak gerekiyor. Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler, Türkiye ile başka bir Avrupa ülkesindeki ilişkilerle kıyaslanamaz” dedi.  

Haberin Devamı

Külünk: Türk toplumu dostluğunuza güvenmiyor

‘AMACINIZ OY TOPLAMAK’

AK Parti Dışilişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Metin Külünk ise heyette yer alan Türkiye kökenli milletvekillerine “Türkiye ve Almanya’daki Türk toplumu, siz Türkiye kökenli vekillerin dostluğuna ve samimiyetine güvenmiyor” diyerek tepki gösterdi. Külünk, kendisine ait sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Dostluğunuzu Ermeni tasarısında gördük. Amacınız, Almanya’da yapılacak seçimler öncesinde aday listesinde yer bulmak için Türkiye’de manevra yapmaktır. Diğer amacınız da Türk toplumu nezdinde kaybettiğiniz itibarınızı dost gözükmeye çalışarak seçimlerde oy toplamaktır. Türk toplumu kanmaz” dedi.

DOST KARA GÜNDE BELLİ OLUR

15 Temmuz darbe girişimini de hatırlatan Külünk, şunları söyledi: “Hangi biriniz Büyükelçilik önünde darbe gecesi halkla beraberdiniz? Madem dostsunuz, Alman Meclisinde PKK flamaları gösterilirken, hangi biriniz şehitlerimizin resimleriyle Bundestag’ta dayanışma gösterdiniz. Madem dostsunuz, Türk halkının yüzde 52’si tarafından seçilen Devlet Başkanımız Erdoğan’a küfür eden sözde komedyeni hangi biriniz eleştirdiniz. Madem dostsunuz, partileriniz Almanya’da yasaklı olan PKK’ya yakın derneklerin faaliyetlerini desteklerken hangi biriniz tavır aldınız. Madem dostsunuz, toplumsal barışın sütunu olan DİTİB’e itibarsızlaştırma kampanyası yapılırken hangi biriniz DİTİB’in yanında yer aldınız. Madem dostsunuz, Almanya’ya kaçan FETÖ mensuplarının Türkiye’ye iade edilmesi için hangi biriniz girişimde bulundu. Dost, kara günde belli olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!