Kül bulutu İngiltere'ye yakasını bırakmıyor

Güncelleme Tarihi:

Kül bulutu İngiltereye yakasını bırakmıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2010 15:52

İzlanda'daki yanardağ patlaması nedeniyle oluşan kül bulutlarından İngiltere'nin hava sahası yeniden olumsuz etkileniyor.

Haberin Devamı

AVRUPA'YA DEHŞET YAŞATAN KÜL BULUTLARI - FOTO GALERİ

Kuzey İrlanda'daki havaalanlarının ardından, ülkenin orta kesimlerindeki  bazı havaalanlarından da karşılıklı uçuşlar yapılamıyor. Başkent Londra yakınlarındaki Heathrow ve Gatwick gibi havaalanları ise açık.

İngiltere Sivil Havacılık Kurumu (CAA), Doğu Midlands, Manchester, Liverpool, Doncaster, Humberside ve Carlisle havaalanlarının uçuşların güvenliği  için kapatıldığını açıkladı.

Yeni kül bulutlarından Kuzey İrlanda ve İskoçya'daki havaalanları da etkileniyor. Glasgow yakınlarındaki Prestwick ve Isle of Man gibi  havaalanlarından da karşılıklı uçuşlar yapılamıyor.

YETKİLİLER UYARIYOR
Meteoroloji yetkilileri, kül bulutlarının yarından itibaren ülke geneline yayılabileceği uyarısında bulunurken, yolculara seyahat etmeden önce hava yolu  şirketleriyle irtibata geçmeleri tavsiye ediliyor.

Haberin Devamı

İzlanda'daki yanardağ patlamasından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere'nin hava sahası geçen ay 6 gün kapalı kalmıştı.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Philip Rammond, havaalanları için önümüzde beş gün boyunca kül bulutunun etkileyeceği alanlara yönelik tahmin şemaları yayımlanacağını belirtti.

AVRUPA'DA GENELİNDE SORUN YOK
Almanya ve Hollanda’daki havayolu yetkilileri, İngiltere’yi tehdit eden yeni kül bulutu dalgasının şu an için bir tehdit içermediğini ve uçuşların iptal edilmesi gibi bir durumu söz konusu olmadığını belirtti. Lufthansa Havayolları ise kül bulutunun yoğunluğunu tespit etmek için test uçuşlarına başladığını açıkladı.

İzlanda'daki Eyyafyallayöküll yanardağının neden olduğu kül bulutu Nisan ayında Avrupa genelinde havayolu taşımacılığını 6 gün boyunca felç etmişti. Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği'ne göre, 6 gün boyunca uçuşların iptal edilmesi havayollarına 1.7 milyar dolara mâl oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!