Kül bulutlarını trenle aÅŸacaklar

Güncelleme Tarihi:

Kül bulutlarını trenle aşacaklar
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 19, 2010 17:25

Avrupa hava sahasını etkisi altına alan İzlanda’daki yanardağının oluşturduğu toz bulutları yüzünden Türk Hava Yolları (THY) ve diğer firmalar uçuşlarını iptal etti. Bu yüzden Avrupa'ya gidecek olan yolcular demiryollarına yöneldi.

Haberin Devamı

KÃœL BULUTLARINI TRENLE AÅžACAKLAR / FOTO GALERÄ°

Artan talebin karşılanması için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Sirkeci Garı’nda her gün saat 22.00’de hareket eden Bosfor Ekspresi’ne ilave vagonlar baÄŸlandı. Ä°stanbul-BükreÅŸ-Ä°stanbul hattına 4 kuÅŸeli ve 2 yataklı vagon, Ä°stanbul-Belgrad-Ä°stanbul hattına ise 1 kuÅŸeli ve 1 yataklı vagon ilave edildi. Â

İlave edilen bu vagonlarla Bosfor Ekspresi, İstanbul-Bükreş, İstanbul-Sofya ve İstanbul-Belgrad arası aktarma yapmak suretiyle Avrupa’ya direk seyahat imkanı sağlayacak.

Artan yolcu sayısıyla 312 yolcu kapasiteli treni de İstanbul-Bükreş-İstanbul hattına koyulduğunu söyleyen TCDD 1’nci Bölge Müdürü Hasan Gedikli, her gün saat 15.00’de Sirkeci’den kalkan trenin 24 saat içerisinde Bükreş’e varmasının planlandıklarını ve buradan da aktarma yapılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bilet fiyatlarında artış olmayacağını da duyuran Hasan Gedikli, söz konusu tren için bilet satışlarının da bugün başlayacağını duyurdu.

Çek Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ve Gebze’deki küresel ısınma konulu "Doğa bizi ısıtıyor" konulu seminere öğrencileriyle katıldıktan sonra Viyana’ya gitmek için Bükreş’e giden trene bindiğini söyleyen Romana Petrova, yolculuğunun 40 saat süreceğini belirterek, "Normalde bu yolculuk 7-8 saat sürecekti. Fakat trenle 40 saati bulacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!