Kudüs'ün Arap mahallelerini Filistinlilere verelim

Güncelleme Tarihi:

Kudüsün Arap mahallelerini Filistinlilere verelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2007 14:22

İsrail Başbakan Yardımcısı Haim Ramon, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas hükümetiyle yapılacak barış anlaşması çerçevesinde Kudüs'ün Arap mahallelerinin Filistinlilere devredilmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Ramon, İsrail Radyosuna yaptığı açıklamada, Kudüs'ün tamamını ellerinde tutmanın, kentin İsrail'in başkenti olmasını tehlikeye attığını söyleyerek, İsrail'in 1967'den beri Doğu Kudüs'te inşa ettiği Yahudi mahallelerinin uluslararası toplumca tanınması karşılığında kentin Arap kesimlerinin Filistinlilerin egemenliğine bırakılması gerektiğini kaydetti.

İsrail, Doğu Kudüs'ü 1967'de Ürdün'den ele geçirerek ilhak etmişti.

Ramon, ilhakın Kudüs'ün Yahudi halkının başkenti olmasını tehlikeye attığını, bunun, kenti, Filistinlililerin çoğunlukta olduğu bir Filistin başkentine dönüştürebileceğini söyledi.

İsrail Başbakan Yardımcısı, barış görüşmeleri için Abbas'tan ve Filistin Başbakanı Selam Feyyad'dan daha iyi bir ortak bulamayacaklarını da ifade etti.
Öte yandan İsrail, Yom Kippur (Kefaret) günü dolayısıyla Batı Şeria'da abluka uygulamaya başladı.
Ramazan ayında cuma namazı için Kudüs'e geçmek isteyen binlerce Filistinlinin kontrol noktalarında yığıldığı, ancak İsrail askerlerinin Filistinlilerin geçişine izin vermediği belirtildi.

Haberin Devamı

Filistin'in eski Enformasyon Bakanı Mustafa Barguti'nin A-Ram kontrol noktasında kısa süreli gözaltına alındığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!