"Küçük Amerika"da böyle yoğun seks skandalı yok

Güncelleme Tarihi:

Küçük Amerikada böyle yoğun seks skandalı yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2009 20:04

Bazıları Türkiye'yi '' Küçük Amerika'' diye isimlendiriyor. Benzetmenin nerden kaynaklandığını, terimi ortaya atanların Amerika hayranı mı, düşmanı mı olduklarını bilmiyorum. Ölçeklere vurduğumda pek benzerlik bulamıyorum. Bu ülkede olup bitenlere bakılırsa 'Küçük Amerika' benzetmesi tek kelimeyle haksızlık. Benzetme doğru olsa Türkiye'nin de seks skandalları ülkesi tanımına da girmesi gerekecek. Neyse ki bu konuda çok gerideyiz Amerika'dan.

Haberin Devamı

Skandallar 'soap opera' denilen cinsten ama aktörleri varlıklı, nüfuzlu ve şöhret sahibi kesimden. Devlet başkanı, vali, milletvekili de var içinde, sinema, eğlence ve sosyete alemi de.

Özetle seçtiklerim: ABD kuruluşuna büyük katkısı olan 3'üncü başkan Thomas Jefferson'un zenci esir hizmetkarı Sally Hemings'den çocuğu oldu. Cinsel ilişki 1998'de DNA testleri ile doğrulandı. Başkan Grover Cleveland'da evlilik dışı çocuk sahibi olduğunu saklamadı. Muhalifleri ''Ana ana, nerde baba, Beyaz Saray'a gitti, ha-ha-ha'' lirikli şarkı bestelediler.

Yakın geçmişe gelelim. 1974'de kongrede komite başkanı Wilbur Hayes sarhoş kafayla Washington'da geceyarısı sürat yaparken polisler arabasını durdurdu. kızı yaşındaki metresı striptizci Fanne Fox arabadan çıkarak kavşakta havuza elbiseleriyle atladı. Olay  uzun yıllar basını işgal etti. Mills gibi bir diğer komite başkanı Wayne Hayes'in ofisine sekreter aldığı metresi Elizabeth Ray'in maaşına zam yaptığı ortaya çıktı. İri göğüslü Elizabeth gazetecilere '' Ben daktilo yazmasını, evrak dosyalamasını hatta telefonlara nasıl cevap verileceğini bilmem.'' diye itirafta bulundu. Başkan Nixon'ın korkulu rüyası Hayes istifaya mecbur kaldı.
1980'de muhafazakar milletvekili Robert Bauman 16 yaşındaki bir çocuğu cinsel ilişkiye zorladığı için tutuklandı.Üç yıl sonra iki kongre üyesi stajyerleriyle cinsel ilişkiye girdikleri için Kongre'den tekdir cezası aldılar. 1987 de Senatör Gary Hart ''Yalan Dolan''isimli teknede kucağında model sevgilisi Donna Rice ile görüntülenince başkan adaylığını geriye çekti. 1989'de bir erkek fahişeyi şahsi yardımcı tayin eden kongre üyesi Barney Frank de Kongre'den tekdir aldı.

Haberin Devamı

Başkan Johnson damadı Senatör Charles Robb'ın uyuşturucu tutkusu, bir güzellik kraliçesiyle ilişkisi, 1992'de Bill Clinton'ın Gennifer Flowers'la birlikteliği, Senator Bob Packford'un 10 kadını sekse zorlaması, milletvekili Mel Reynold'un 16 yaşındaki stajyeriyle seks yapması, başkan Clinton'ın Paula Jones, Monica Lewinsky ile seks cinsel ilişkileri, Başkan adayı John Edwards'ın sevgilileri, 2004'de New Jersey Valisi Jim Greevey'in bir homo İsrail'liyi ulusal güvenlik danışmanı alması, stajyer oğlanlarla internet iletişim kuran  kongre üyesi Mark Foley, 2007'de Sen. David Viitter, 2008'de New York Valisi Eliot Spitzer'ın randevu evi işleten 'madam' ların gözde müşteri  defterinde adlarının geçmesi istifalara, aile ayrılıklarına neden oldu.

Haberin Devamı

Politika dışında sihirbaz David Copperfield Bahama'larda bir modele tecavüzü, komedyen Bill Cosby'in 40 milyon dolarlık şantaja hedef olduğu evlilik dışı kızı, Eisenhower, Johnson, JFK gibi başkanlardan Robert ve Ted Kennedy'nin ve yeğenlerinin seks skandalları yeri geldiğinde kitap ve belgesellere konu olarak okur ve izleyici önüne seriliyor. Son günlerde ünlü müzisyen babasıyla 10 yılı aşkın seks yaşamını kitaba döken şarkıcı Mackenzie Phillips ve talk-show komedyeni evli David Letterman'ın milyonlarca izleyicisi karşısında genç stajyerlerle cinsel ilişkiye girdiğini açıklayıp özür dilemesi skandal dizilerinin en tazeleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!