Kremlin’i öfkelendiren Trump videosu

Güncelleme Tarihi:

Kremlin’i öfkelendiren Trump videosu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 15:30

ABD Başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerin önde giden adayı milyarder işadamı Donald Trump'ın kampanyası için hazırlanan son video, Devlet Başkanı "Vladimir Putin'i kötü gösterdiği" gerekçesiyle Rusya tarafından tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamı

Instagram'a yüklenen videoda, Trump Demokrat adaylar arasında yarışı önde götüren Hillary Clinton'ı hedef almış. Clinton’ın başkan olması halinde ABD'nin en dişli rakipleriyle mücadele edecek güçte olmadığına dikkat çekilmek istenmiş. Bunun için de videoda Putin ve IŞİD görsellerine yer verilmiş.

Haberin Devamı

Vladimir Putin videoda Judo yaparken görülüyor. IŞİD militanı ise kameraya silah doğrultuyor.

Videoda “Konu en dişli rakiplerimize geldiğinde Demokratların mükemmel bir cevabı var” yazısı ekranda belirdikten sonra, Clinton'ın havlar gibi ses çıkardığı görülüyor.

Clinton için oldukça aşağılayıcı olan videoya Rusya’dan da tepki gecikmedi. Rusya’nın “kötü gösterildiği” ifade eden Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, "Videoyu gördüm. Başkan Vladimir Putin'in görüp görmediğini ise bilmiyorum. Ancak bizim bu konuya tepkimiz negatif. Maalesef Rusya'yı ve Rusya'yla ilgili her şeyi kötü göstermek Amerikan seçimlerinin olmazsa olmazı" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!