Kravatına bak âmâ olduğunu anla

Güncelleme Tarihi:

Kravatına bak âmâ olduğunu anla
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 00:00

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in gaflarıyla meşhur eşi Prens Philip’in 2001 yılında Batı Londra’da düzenlenen IRA bombardımanından sonra kör olan bir gençle dalga geçtiği ortaya çıktı.

Stephen Menary (22) adlı gencin annesi Carol Menary’nin BBC’de yayınlanan Graham Norton Show isimli programa konuşmasıyla skandal yedi yıl sonra ortaya çıktı. O zaman 15 yaşında olan Stephen Menary Hyde Park’ta bir törende Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip ile tanıştırıldı. Kraliçe yakından ilgilendiği gence “görme yetinin ne kadarını kaybettin” diye sordu.

Prens Philip (88) araya girerek “Kravatını bağlayışına bakılırsa tamamını” diye gaf yaptı. Sol elini de saldırıda kaybeden genç ve ailesi espri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Prens Philip’in sözleriyle sarsılan anne yıllar sonra ilk kez konuşarak sessizliğini bozdu. Şimdi 25 yaşında olan ve kör askerler için kurulan bir vakıfta gönüllü çalışan Stephen’ın annesi Carol, “Tüm aile o gün şok geçirdi. Prens Philip’im tamamen gerçekle ilgisi kesilmiş durumunda. O başka dünyadan” diyerek tepki gösterdi.

Turizm milli fuhuştur

Slovenya’da akademisyen Dr. Maja Uran ile konuşurken “Turizm sadece milli fuhuştur. Turiste falan ihtiyacımız yok, şehirleri mahvediyorlar” dedi.

1986’daki Çin gezisinde, Pekin’i ‘korkunç’ olarak nitelendirmiş ve oradaki İngiliz öğrencilere, ‘Burada çok kalırsanız, hepiniz çekik gözlü olursunuz’ demişti.

Kenyalı bir dansçıya “Sen kadınsın. Değil mi?” demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!