Koyun yılı rekoru

Güncelleme Tarihi:

Koyun yılı rekoru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 01:26

Çin’de Koyun Yılı yaklaşırken, 1 milyar 350 milyon Çinli tatil için seyahate çıkmaya başladı. Bu, modern dünyadaki en büyük kitlesel insan hareketi.

Haberin Devamı

ÇİN’de Bahar Bayramı Çuncie’nin gelişiyle ‘dünyanın en büyük göçü’ başladı. Çalışanlar, biriktirdikleri izinleriyle birlikte 40 günü bulan tatil sayesinde memleketlerine dönüş şansı buldu. En çok tercih edilen ulaşım aracı ise yine tren. İstasyonlar dolup taşmaya başladı. 1 milyar 350 milyonluk Çin’de trenlerle seyahat edecek kişi sayısının geçen yıla oranla yüzde 10 artışla 289 milyona ulaşacağı ifade edildi. Diğer yandan, uçak yolculuğu yapanların sayısında da artış görülüyor. Tatil süresince ulaşım için uçağı kullanacakların sayısı 47 milyonu geçecek.

Yılan Yılı bitiyor

Geleneksel ay takvimine göre 19 Şubat’ta “Yılan Yılı”nı geride bırakarak, “Koyun Yılı”na girilecek ülkede, tatil sezonu rekor sayıda seyahatin yapılması bekleniyor. Koyun yılında doğan her 10 kişiden 9 kişinin şanssız olduğu inancı nedeniyle anne ve babalar, yıl sona ermeden sezaryenle doğum için hastanelere başvurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!