Kosova kararını duyurdu Sırp plakalı araçlara tanınan süre 15 Aralık’a erteledi

Güncelleme Tarihi:

Kosova kararını duyurdu Sırp plakalı araçlara tanınan süre 15 Aralık’a erteledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 13:23

Kosova hükümeti, Sırp plakalı araçlar için verdiği sürenin 15 Aralık tarihine ertelediğini duyurdu.

Haberin Devamı

Kosova, Sırbistan ile arasında bir yıldan fazla süredir devam eden plaka kriziyle ilgili kararını erteledi. Kosova hükümeti, ülkenin kuzeyinde yaşayan Sırplara 1 Aralık’a kadar araç plakalarını Kosova plakalarıyla değiştirmeleri için tanıdığı süreyi 15 Aralık’a uzatma kararı aldı. Kosova hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Kosova plakaları almak için talebin büyük olması nedeniyle 15 günlük ek süre tanındığı belirtildi.

Bugüne kadar yaklaşık 3 bin Sırp’ın araç plakasını değiştirdiği belirtilen açıklamada, 15 Aralık tarihinden sonra değiştirilmeyen plakaların bölgede trafiğe çıkmalarına izin verilmeyeceği de ifade edildi.

Kosova ile Sırbistan arasında 31 Temmuz 2022 tarihinde başlayan plaka krizi iki ülke arasında çatışmalara neden olmuştu. Kosova yönetimi, Sırbistan’ın Kosova vatandaşlarına yönelik uygulamalarına karşılık olarak mütekabiliyet esasları çerçevesinde Sırbistan plakalı araçların trafiğe çıkışını yasaklama kararı almış, Sırp plakaların Kosova Cumhuriyeti (RKS) plakalarıyla değiştirilmesini talep etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!