Korsanları maymuna çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

Korsanları maymuna çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 14:33

Son aylarda, kıyı açıklarında giderek artan korsan faaliyetiyle karşılaşan Hindistan, en son düzenlenen operasyonda korsan olduğundan şüphelenen 28 kişiyi yakaladı. Hindistan Sahil Güvenlik yetkilileri, sorgulanmak için Mumbai kentine getirdikleri şüphelilerin el ve ayaklarını iplerle bağladı, kafalarına çuval geçirdi.

Haberin Devamı

KORSANLARIN KAFALARINA ÇUVAL GEÇİRDİLER/Foto Galeri

 

Hintli yetkililer, yakalanan kişilerin geçtiğimiz aylarda bir Tayland balıkçı gemisini ele geçirdiğini ve bu gemiyi korsan saldırılarından kullandıklarını ifade etti.

 

Korsanlar, Pazar günü Hint Okyanusu kıyılarında saldırıya uğrayan bir Yunan gemisine yardıma gidildiğinde yakalandı. Operasyonda, korsanların Nisan ayında Cibuti’de ele geçirdikleri gemide tutsak bulunan Tayland ve Myanmar vatandaşı 24 kişi serbest bırakıldı.

 

Yetkililer, korsanların 19 adet AK-47 tüfeği, iki tabanca ve iki roket atar bulundurduklarını açıkladı. Korsanlar, sorgulanmak için götürüldükleri Mumbai’ye kadar, bulundukları geminin güvertesinde elleri-ayakları bağlı ve kafalarına çuval geçirilmiş halde yolculuk etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!