Kopenhag saldırganı, IŞİD sempatizanı, uyuşturucu satıcısı

Güncelleme Tarihi:

Kopenhag saldırganı, IŞİD sempatizanı, uyuşturucu satıcısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 10:12

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta dün gece polis ekibine yapılan saldırıda iki polis ve bir sivili yaraladıktan sonra gizlendiği yere yapılan operasyonla yaralı yakalanan 25 yaşındaki zanlının, terör örgütü IŞİD sempatizanı ve uyuşturucu satıcısı olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Kopenhag saldırganı, IŞİD sempatizanı, uyuşturucu satıcısı

DANİMARKA polisinden yapılan açıklamada, “Gözaltına alınan zanlı Bosna doğumlu olup, Danimarka vatandaşıdır; dört yaşından beri Danimarka’da yaşamaktadır. Millatu İbrahim örgütü ile bağlantılı olduğu, IŞİD’e sempati duyduğu anlaşılmaktadır. Ancak Christiania’daki silahlı saldırının IŞİD bağlantılı olduğuna dair herhangi bir kanıt yoktur” denildi.

SOLİNGEN’DE KURULMUŞTU

Millatu İbrahim örgütü 2012 yılında Mısır’a sığınan Mohamed Mahmoud liderliğindeki Almanya’nın Solingen kentinde kurulmuş, Suriye iç savaşında cihatçıların yanında yer almıştı.

Polisten yapılan açıklamada olayın, zanlının Christiania’da günlük organize esrar satışından elde edilen hasılat ile bölgeden çıkmaya çalışması sırasında meydana geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Bir ağır iki polis ile bir sivili yaralayan zanlı hakkında öldürmeye teşebbüs, uyuşturucu ticareti ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından soruşturma yürütülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!