Köpeğin üzerindeki kamera görüntüleri ortaya çıktı! İsrail'deki skandalda yeni perde

Güncelleme Tarihi:

Köpeğin üzerindeki kamera görüntüleri ortaya çıktı İsraildeki skandalda yeni perde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2023 10:28

İsrail Ordusu'nun eğitimli köpeklerinin birinin üzerine yerleştirilen kamera ülkeyi sarsan skandalın üzerindeki sis perdesini kaldırdı. İsrail askerleri tarafından öldürülen 3 rehinenin 5 gün boyunca kaçmayı başardığı, yemek artıklarından pankart hazırladıkları ortaya çıktı. IDF kara birliklerine yeni protokoller gönderse de rehine aileleri öfkeli ve orduyu 'cinayetle' suçluyor.

Haberin Devamı

Hamas'ın 7 Ekim'de esir aldığı rehinelerden üçünün İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülmesi ülke gündemine bomba gibi düştü. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) olayın sorumluluğunu kabul etmek zorunda kalırken, bir askerin kendisini tehdit altında hissederek "terörist" olduklarını düşündüğü rehinelere ateş açtığını açıkladı.

AİLELER ÖFKELİ, ORDUYU CİNAYETLE SUÇLUYOR

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şuaiye'de öldürülen rehinelerin 28 yaşındaki Yotam Haïm, 22 yaşındaki Samer Talalka ve 26 yaşındaki Alon Shamriz olduğu öğrenildi. Günlerdir sevdiklerinin evlerini dönmesini bekleyen rehine aileleri öfkeli ve İsrail Ordusu'nu 'cinayet'le suçluyorlar.

Köpeğin üzerindeki kamera görüntüleri ortaya çıktı İsraildeki skandalda yeni perde

İBRANİCE YARDIM İSTEMELERİNE VE ELLERİNDE BEYAZ BAYRAK OLMASINA RAĞMEN VURULDULAR

Haberin Devamı

Beyaz bez ya da bayrak; savaşta teslimiyet, ateşkes veya görüşme talebi anlamına geliyor.

IDF İsrail'de infiale neden olan olay sonrası kapsamı bir soruşturma başlattı. Soruşturmanın ilk sonuçlarında 3 rehinenin üstleri çıplak şekilde bulundukları binadan dışarı çıktıkları, bir rehinenin elinde üzerinde beyaz bir bez olan sopa salladığı ve İsrail askerlerinin beyaz bayrağa rağmen ateş açtığı belirtildi. Rehinelerden ikisi olay yerinde hayatını kaybederken bir diğeri çıktığı binaya geri döndü ancak İsrail askerleri onu takip ederek binanın içinde vurdu.

IDF'den yapılan açıklamada, 3 rehinenin öldürülmeden önce İbranice yardım istediği ancak İsrail askerlerinin bunu bir 'aldatmaca' olarak düşündüğü belirtildi.

Köpeğin üzerindeki kamera görüntüleri ortaya çıktı İsraildeki skandalda yeni perde

YEMEK ARTIKLARINI KULLANARAK 'SOS' YAZMIŞLAR

Daha sonra olay yerinde yapılan incelemede rehinelere ait acil yardım çağrısı olan 'SOS' yazılı bir mektup bulundu. İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada rehinelerin acil yardım çağrısı yaptıkları ve yemek artıklarını kullanarak yardım istediklerini kaydettikleri bir pankart yazdıkları belirtildi.

Haberin Devamı

KÖPEĞİN ÜZERİNDEKİ KAMERANIN KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

İsrail Savunma Kuvvetleri, soruşturmaya dair yeni detayları dün gece duyurdu.

10 Aralık'ta Golani Tugayı'na bağlı birlikler, bir binadan kendilerine ateş açan Hamas üyeleri ile çatışmaya girdi. İsrail askerleri içeriyi görebilmek için üzerinde kamera bulunan köpeklerinden birini binaya gönderdi. Köpek Hamas mensupları tarafından öldürüldü ancak üzerindeki kamera kayıtta kalmaya devam etti.

Köpeğin üzerindeki kamera görüntüleri ortaya çıktı İsraildeki skandalda yeni perde

Hamas mensuplarının İsrail askerleri tarafından öldürülmesi o sıra binada bulunan 3 İsrailli rehinenin kaçmasına fırsat tanıdı.

Köpeğin üzerindeki kameradan alınan görüntülerde rehineler kadraja girmese de arkadan 'yardım edin' diye bağırdıkları duyuluyor.

5 GÜN BOYUNCA KAÇMIŞLAR

Haberin Devamı

Söz konusu görüntüler 18 Aralık'ta köpeğin cansız bedeninin bulunmasından sonra ortaya çıktı. Dost ateşinin 15 Aralık'ta meydana geldiği düşünüldüğünde İsrailli rehinelerin 5 gün boyunca kaçmayı başardığı ortaya çıkıyor.

IDF güçleri rehinelerin astığı yardım pankartlarını gördüklerini itiraf ettiler ancak bunun Hamas'ın bir aldatmacası olduğunu düşündüklerini öne sürdüler.

Köpeğin üzerindeki kamera görüntüleri ortaya çıktı İsraildeki skandalda yeni perde

IDF YENİ PROTOKOLLER GÖNDERDİ

Olayın ardından IDF, daha fazla rehinenin esaretten kaçması ihtimaline karşı kara birliklerine yeni protokoller gönderdi ancak bu ailelerin öfkesini yatıştırmaya yetmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!