Kömür zengininin eşi, Trump’ın BM elçisi adayı

Güncelleme Tarihi:

Kömür zengininin eşi, Trump’ın BM elçisi adayı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2019 08:30

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Kanada Büyükelçisi olan Kelly Knight Craft’ı (56) BM Daimi Temsilciliği’ne aday gösterdi. Craft, ülkenin en büyük kömür madencilerinden milyarder Joe Craft ile evli ve Cumhuriyetçi Parti’nin önemli bağışçıları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Kelly Knight Craft, aynı zamanda küresel ısınmanın insan kaynaklı olduğu iddialarına da şüpheyle yaklaşan bir isim. Nikki Haley’den boşalan koltuk için en büyük aday olan ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert’in adaylığını geri çekmesinin ardından Trump, yeni adayını Twitter üzerinden açıkladı. Trump, “Kelly, ülkemizin temsilcisi olarak gayet iyi bir iş çıkardı, ülkemizi en üst düzeyde temsil edeceği konusunda da şüphem yok” dedi.

CUMHURİYETÇİ PARTİ DONÖRÜ

Kelly’nin Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nın (NAFTA) güncellenmesi için ABD, Meksika ve Kanada üçgeninde müzakerelerde yer aldığı biliniyor. Washington Post gazetesinde yer alan iddiaya göre Craft çifti, 2016 seçimlerinde Cumhuriyetçi parti aday adaylarının kampanyalarına toplam 1.5 milyon dolar bağışladı. Çift, daha sonra da Ocak 2017’de Trump’ın göreve gelmesiyle ilgili etkinliklere bir milyon dolar yatırdı. 2012 tarihli Forbes dergisine göre Kelly Knight’ın 2016’da evlendiği Joe Craft’ın serveti 1.4 milyar dolar civarında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!