Komşuda üç generalli seçim kabinesi

Güncelleme Tarihi:

Komşuda üç generalli seçim kabinesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2023 07:00

Yunanistan’ı 25 Haziran’da yapılacak yeni seçimlere kadar idare edecek hükümette asker kökenli üç isim yer aldı. Geçici başbakan olarak atanan Sayıştay Başkanı Yanis Sarmas savunma, kamu düzeni ve iklim değişikliği bakanlıklarında eski komutanları görevlendirdi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Katerina Sakellaropulu’nun geçici seçim hükümetini kurmakla görevlendirdiği Sayıştay Başkanı Yanis Sarmas, kabinesini açıkladı. Ömrü yaklaşık bir ay olacak seçim hükümetinde Savunma Bakanlığı koltuğu eski Kara Kuvvetleri Komutanı Alkiviadis Stefanis’a verildi. Stefanis, 2019-2021 yıllarında Savunma Bakanı Yardımcılığı da yapmıştı. Kamu Düzeni Bakanlığı’na da yine bir eski Kara Kuvvetleri Komutanı olan Haralambos Lalusis getirildi. Eski Genelkurmay Başkanı Yardımcısı olan Evangelos Turnas da İklim Değişikliği ve Sivil Koruma Bakanı oldu. Dışişleri Bakanlığı’na ise emekli Büyükelçi Vasilis Kaskanelis atandı.

DOSYAYI BIRAKTI KONUTTAN AYRILDI

Bu arada yeni Başbakan Sarmas, halefi Kiriakos Miçotakis’ten görevi resmen devraldı. Geçici hükümetin başbakanını bilgilendiren ve yapılması gereken öncelikli işlere dair kalın bir dosya teslim eden Miçotakis, yaklaşık dört yıl ikamet ettiği başbakanlık konutu “Megaro Maksimu”dan ayrıldı. Yunanistan’da 21 Mayıs seçiminden Miçotakis’in partisi önde çıkmış ancak tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşamamıştı. Meclisteki partiler koalisyonda uzlaşamayınca 25 Haziran’da erken seçim kararı alındı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!