Komplo teorilerinin temeli ne: Prigojin ölmedi mi

Güncelleme Tarihi:

Komplo teorilerinin temeli ne: Prigojin ölmedi mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 07:00

Rus paramiliter gücü Wagner’in patronu Yevgeniy Prigojin’in ölümü sonrası tartışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

Enkaz alanından alınan DNA ile Prigojin’in öldüğü teyit edildi. Wagner grubu ölen komutanları için bir cenaze töreni bile düzenledi. Ancak bu, Rusya yönetimine isyan bayrağı açtıktan tam iki ay sonra ölen Prigojin’e ne olduğuna dair komplo teorilerini engellemeye yetmedi. Sosyal medya sitelerinde öne çıkan iddialar şöyle:

Komplo teorilerinin temeli ne: Prigojin ölmedi mi

- Kaza anından beri konuşulan ilk olasılık, Prigojin’in aynı gün Moskova’ya inen ikinci uçakta olduğu yönünde. Buna göre tehlikeyi sezen Prigojin, havacılık otoritesine düşen uçakta olduğunu bildirdi, ancak gizlice ikinci jetle seyahat etti.

- İkinci senaryo uçağın bizzat Wagner tarafından düşürüldüğü yönünde. Prigojin böylece Rusya lideri Putin dahil tüm dünyayı öldüğüne inandırdı, güvenli bir yere kaçtı.

Haberin Devamı

- Kabine önceden yerleştirilen bombanın patlamasıyla düştüğü sanılan uçakta Prigojin değil, dublörünün olduğunu söyleyen de var. İddiaya göre Prigojin seyahatleri sırasında birden fazla dublör kullanıyordu. 2019’da Rus basını, Prigojin’in Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki bir uçak kazasında öldüğünü yazmış, aylar sonra Wagner lideri ortaya çıkmıştı. Bu olay komplo teorilerinin temelini oluşturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!