Komandolar yas tutanlara ateÅŸ açtı: 15 ölü

Güncelleme Tarihi:

Komandolar yas tutanlara ateş açtı: 15 ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 19, 2011 20:57

AP ajansının duyurduğuna göre, adının açıklanmasını istemeyen hastane yetkilisi, protestolar için cenazeden ayrılanların üzerine komandoların açtığı ateşte çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

Haberin Devamı

  

TÜRKİYE, LİBYA'YA 2 UÇAK GÖNDERECEK

LÄ°BYA HALKI Ä°SYAN ETTÄ° / FOTO GALERİ  Â


Ölenlerden birinin başından uçaksavar mermisiyle vurulduğunun sanıldığını kaydeden hastane yetkilisi, çoğu ölü ve yaralının hastanedeki doktorların yakını olduğunu anlattı.

Bu silahların 42 yıllık Kaddafi yönetiminin sona ermesini isteyen göstericileri sindirmek için kullanıldığının sanıldığı yorumları yapılırken, vurulanların çoğunun başından ve göğsünden yara aldığı ve insanların yaralılara kan vermek için hastaneye akın ettiği kaydedildi.

Gösterilerin beşinci gününde sabah erken saatlerde Bingazi'deki protesto çadır kamplarına özel güvenlik güçleri tarafından baskın düzenlenerek bölgenin boşaltıldığı, ülke çapında internet bağlantılarının kesildiği haberleri alınmıştı.

Haberin Devamı

Görgü tanıkları, özel birliklerin sabaha karşı kentteki mahkeme binasının dışında kamp kuran, aralarında avukatlar ve yargıçların da bulunduğu yüzlerce göstericiye baskın düzenlediğini anlatmıştı.

Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü, bugünkü olaylardan önce, son üç günde 84 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Libya'nın doğusundaki en az 5 kentte, yönetim karşıtı gösteriler düzenlendiği yolunda haberler geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!