"Kocam Türkiye'de kayboldu"

Güncelleme Tarihi:

Kocam Türkiyede kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 00:11

Yürüyüşe çıkan eşi bir daha geri dönmedi. İngiliz kadın ise Türk polisini suçluyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de tatildeyken eşi kaybolan İngiliz turist, Türk polisinin eşini arama çalışmasını durdurmasına isyan etti. 

67 yaşındaki İngiliz John Kirkham, 10 Ağustos’ta Fethiye Ölüdeniz’de kaldıkları otelin yakınlarındaki Likya Yolu’nda yaptığı 9 kilometrelik yürüyüşten geri dönmedi.

Eşi kaybolan 63 yaşındaki Sandra Kirkham, kocasının çok iyi bir yürüyüşçü olduğunu, gezi turuna çıkmadan önce herşeyi en ince ayrıntısına kadar planladığını söyledi.

 “Sabah saat 06.00’da yola çıkmayı planlamıştı, böylece gün batmadan otele geri dönmüş olacaktı. Eğer en son köyden bir otobüse binemezse, taksiye binip gelecekti. Ama geri dönmedi.”

Kocasının bulunmasına dair herhangi bir gelişme olduğu taktirde Türkiye’ye hemen geri dönmeyi planladığını belirten Kirkham, eşinin bulunacağı umudunu kaybetmediğini, umutla beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Kaybolduğu gün üstünde beyaz t-shirt, mavi şort ve gri şapka bulunan kayıp büyükbabayı bulma çalışmalarına polisin ve halkın dışında turistler de yardımcı olmuştu.

Sırtında kırmızı bir sırt çantası bulunan İngiliz turistin yanında el feneri, GPS ve bir Casio altometre ölçer de vardı ve aramalar esnasında bunların hiçbirinin izine rastlanmadı.

Türkiye’den yapılan bir açıklamada, İngiliz turistin sahada aranmasına daha fazla devam edilmeyeceği ama polisin bu konuyu araştırmaya devam edeceği bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!