Koalisyon hükümeti ilk basın toplantısını verdi

Güncelleme Tarihi:

Koalisyon hükümeti ilk basın toplantısını verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 18:21

İngiltere'de Muhafazakar Parti ile Liberal Demokrat Parti arasında kurulan koalisyon hükümetinin ilk ortak basın toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Hükümetin kurulmasının ardından ilk kez Başbakan ve Muhafazakar Parti lideri David Cameron ve koalisyon ortağı Başbakan Yardımcısı ve Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg, kameraların karşısına geçti.

Downing Street'teki Başbakanlık Konutunun bahçesinde yapılan ortak basın toplantısında, Başbakan Cameron, 65 yıldan bu yana ülkedeki ilk koalisyon hükümetini kurduklarını, daha güçlü bir toplum için birlikte çalışacaklarını belirtti.

"Sadece yeni siyasetçiler değil, yeni bir siyaseti de açıklıyoruz. Uzun süreli, güçlü ve kararlı bir hükümet olacağız" diyen Başbakan Cameron, partilerden çok ülkenin ulusal çıkarlarının bu siyasette ön planda olacağını ifade etti.

Hükümeti kurma müzakerelerinde en tartışmalı konu olan seçim sisteminin değiştirilmesi konusunda ise Cameron referanduma gidileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Liberal Demokrat Parti lideri ve Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ise "Bugüne kadar rakiptik, ama şimdi iş arkadaşıyız" diyerek sözlerine başladı ve yeni hükümetin, radikal ve reformcu bir hükümet olacağını söyledi.

Ülkenin istikrarlı bir hükümete ihtiyacı olduğunu, kurulan koalisyon hükümetiyle bunu sağlamaya çalışacaklarını belirten Clegg, Muhafazakar Parti ile aralarında farklılıklar olduğunu, ancak bunun bu hükümetin devam edemeyeceği anlamına gelmediğini, uzun süreli bir hükümet olacağına inandıklarını kaydetti.

Bu arada, basın toplantısında Cameron ve Clegg arasındaki sıcak ve samimi hava dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!