Klimalıyla gidecek ‘altın’la dönecek

Güncelleme Tarihi:

Klimalıyla gidecek ‘altın’la dönecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2023 07:00

Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybetmesiyle tahta çıkan İngiltere Kralı 3. Charles’ın 6 Mayıs’taki taç giyme töreninin detayları netleşti. Charles taç giyme töreninde biri en yeni ve konforlu, diğeri 260 yıllık altından iki fayton kullanacak.

Haberin Devamı

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre Kral 3. Charles ve eşi Camilla, Kraliçe Elizabeth’in 2012’de tahta çıkışının 60. yıldönümü için tasarlanan, kliması ve elektrikli camları bulunan Elmas Jübile Faytonu ile saraydan ayrılarak Westminster Katedrali’ne doğru yola çıkacak. Dönüşte ise Kraliçe Elizabeth’in de 1953’teki taç giyme töreninde bindiği ve konforsuzluğundan birçok kez dem vurduğu 260 yıllık 4 ton ağırlığındaki Altın Devlet Faytonu’nu kullanacak.

Klimalıyla gidecek ‘altın’la dönecek

ELMAS JÜBİLE FAYTONU/Kliması, elektrikli camları ve süspansiyonu var. 2.75 ton ağırlığında, 5.5 metre uzunluğundaki faytonu 6 at çekiyor.

Haberin Devamı

KILIÇ, ASA VE KÜRE İLE YÜRÜYECEK

Kilisedeki törende Kral Charles’a Aziz Edward tacı giydirilecek. Yaklaşık 2.5 kilo ağırlığındaki tacın katedral dışına çıkarılması yasak olduğu için buradan sonra başka bir taç devreye girecek. Taç giyme töreninin dini kısmında ise Kral’ı kutsamak için kullanılacak kutsal yağ yağdanlıktan taç giyme kaşığına dökülecek. Kral Charles’ın önünde, gücü ve sorumluluğu temsil eden keskin kılıç ile merhameti temsil eden küt uçlu kılıcı taşıyan görevliler yürüyecek. Kral ise şövalyeliği simgeleyen bir kılıç kuşanacak. Aziz George haçı taşıyan yüzüğü takacak Kral, taç giyme sonrası geçit töreninde dini gücü temsil eden asa ve küre taşıyarak yürüyecek. Çift, taç giydikten sonra aynı rota üzerinden Buckingham Sarayı’na geri dönecek.

Klimalıyla gidecek ‘altın’la dönecek

ALTIN DEVLET FAYTONU/4 ton ağırlığında, 3.6 metre boyunda ve 7 metre uzunluğundaki faytonu çekmek için 8 ata ihtiyaç duyuluyor. 

CHARLES DEDESİNİN TACINI TAKACAK

Klimalıyla gidecek ‘altın’la dönecek

Dönüş yolu için başlayacak geçit töreninde Kral Charles, dedesi 6. George için 1937’de 2 bin 868 elmas, 17 safir, 11 zümrüt ve 269 inciyle tasarlanmış İmparatorluk Tacı’nı, Kraliçe Camilla ise 1911’de yapılan Kraliçe Mary tacını takacak.

Haberin Devamı

Klimalıyla gidecek ‘altın’la dönecek

TAÇ EMOJİSİ

Kral Charles’ın taç giyme törenine özel emoji de tasarlandı. Dün itibarıyla Twitter’da kullanılmaya başlanan emoji için Aziz Edward Tacı’ndan esinlenildi. İlk kez bir taç giyme töreni için emoji hazırlanırken, daha önce Kraliçe Elizabeth’in tahttaki 70’inci yılı için de emoji tasarlanmıştı. Bu emojide ise Kraliçe’nin en sevdiği köpek ırkı olan korgi, başında taçla resmedilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!