KKTC yok oluyor

Güncelleme Tarihi:

KKTC yok oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2010 00:00

Türkiye’den her yıl giderek artan seviyede yardım alan KKTC’de sistemin çöktüğünü belirten Demokrat Parti lideri Serdar Denktaş, bir uyarı manifestosu yayınlayarak başta Ankara olmak üzere adadaki tüm kesimlere KKTC’nin yok oluş sürecine girdiğini söyledi.

AKP hükümetine yöntemlerini değiştirmesi çağrısı yapan Denktaş, Kıbrıslı Türk ağzıyla “Bir taykacık-(bir dakika)” dedi ve şu mesajları verdi:

Emici usulü yaşıyoruz

Biz Kıbrıslı Türkler imece usulü bir yaşam tarzımız varken, zaman içinde müşterek hatalarla emici usulü bir yaşam tarzını benimser olduk. Ganimet dönemi, iskan dönemi, Asil Nadir dönemi, Türkiye’den bütçe yardımı dönemi derken, kolaycılık yaşam biçimimiz haline geldi. Şimdi bu noktada dayatmalarla bu alışkanlıklardan kurtulacağımız sanılıyor.

KKTC’ye yapılan yardımların tümü “Yardım Heyeti”nin tam kontrolünde harcanmaktadır. Ancak basın yolu ile ve bizim bazı bakanlarımızı da kullanmak sureti ile verdirilen beyanatlar, “sanki bu yardımlar tamamen bizim kontrolümüzde heba ediliyor” imajı yaratıyor.

Uygulama ve açıklamalarınızla, Rum tarafının “KKTC Türkiye’nin alt yönetimidir” iddiasını geçerli kılmakta olduğunuzu görmüyor musunuz?

Anadolu’yu öğretemiyoruz

Türkiye ile müfredat uyumu sonucunda kendi gençlerimize kendi geçmişlerini ve coğrafyalarını öğretemediğimizin ve bu yüzden yeni yetişen nesile, Anadolu insanının bizim açımızdan değerinin ne olduğunu öğretemediğimizin farkında mısınız?

Maneviyatımızın eksik olduğu suçlaması yapıldı hep. Yıllarca Anadolu insanına sarılarak Türklüğümüzü korurken, ezan sesini de susturtmadığımız gözden kaçırıldı.

Kimliğimizle bütünleştirdiğimiz KTHY ve DAÜ gibi kurumlarımızın ortadan kaldırılması veya bir başka kuruma devredilmesi politikasının Kıbrıslı Türkleri rencide etmekte olduğunun farkında mısınız?

KKTC’de maaşlar, asgari ücret, emekli ikramiyeleri Türkiye’den yüksektir bu doğru. Buradaki hayat pahalılığının Türkiye’den çok yüksek olduğu da bir gerçektir. Bu hayat pahalılığında kendi uygulamalarımızdan çok daha fazla etki, bize uygulanan ambargolar nedeni ile ortaya çıkmaktadır.

Özgürlüğümüzü kaybediyoruz

1974 öncesi 11 yıl süren onurlu bir mücadeleden sonra elde ettiğimiz özgürlüğümüzü, 74 sonrasında oluşturduğumuz düzen sayesinde yeniden kaybetmekle karşı karşıya bulunuyoruz.

Oğlumuz kızımız işe girebilsin diye, komşumuzun çocuğunun işten çıkartılmasını talep etmek bir alışkanlık haline gelmiş midir? Suçlusu kim olursa olsun, hep birlikte oluşturduğumuz bu hayal dünyası sürdürülebilir mi?
Yalan vaatle iktidar olunmaz

Sağ ve solun kalmadığı, bizde ise zaten hiç olmadığı bir ortamda yıllardan beridir birbirimizle didiştik durduk.

Yalan vaat ile seçim kazanmanın iktidar olmaya yetmediğini ne zaman anlayacağız? Birbirimize çamur atmak yerine, program ve hedeflerimizle yarışmayı ne zaman öğreneceğiz?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!