KKTC ve Akdeniz’de Lübnanlı korsan avı

Güncelleme Tarihi:

KKTC ve Akdeniz’de Lübnanlı korsan avı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2008 00:00

KKTC’de turist olarak adaya gelen Lübnan asıllı 2 korsan, satın alma bahanesiyle Girne Yat Limanı’ndan lüks bir yatla denize açıldı.

Korsanlar, açık denizde yat sahibi ve kaptanı denize atarak Suriye yönüne kaçtı. Yat sahibi yüzerek sahile çıkarken, sahil güvenlik botları kayıp kaptanı aramaya başladı.

GEMİ korsanlığı, önceki gün sabah saat 10.00’da Girne Yat Limanı’nda meydana geldi. Lübnanlı olduklarını söyleyen 2 kişi, satın almak istedikleri "GIMS" adlı yat ile deneme turuna çıktı. Yat sahibi Turan Yeşilada ve Silifke doğumlu Kaptan Adil Çakır ile Akdeniz’e açılan korsanlar, kıyıdan 2.5 deniz mili uzaklaştıktan sonra bıçaklarını çekerek kaptan ve yat sahibini denize attı.

Gemi korsanlığı, yat sahibi Turan Yeşilada’nın dalgalarla 7 saat süren mücadelesinin ardından kıyıya bitkin bir şekilde ulaşması sonucu ortaya çıktı. Vatandaşların Girne sahilinde yarı baygın bir halde bulduğu Turan Yeşilada, hastaneye kaldırıldı. KKTC Sahil Güvenlik botları, 2 helikopter desteğinde kayıp kaptan Adil Çakır ile kaçırılan yatı aramaya başladı. Polis Magosa’da korsanlarla bağlantısı olduğundan şüphelendiği Cemal Mukallit adlı bir Lübnanlı’yı tutukladı.

Yat sahibi Turan Yeşilada, ilk ifadesinde "Korsanlar boyunlarımıza bıçak dayayarak bizi denize attı. Tüm yalvarmalarımıza rağmen can yelekleri almamıza izin vermediler. Daha sonra Suriye istikametine doğru kaçtılar" dedi. Denizde bir saat kadar kaptan Adil Çakır’ı taşıyarak yüzdüğünü anlatan Yeşilada, gücü tükenince kaptanı bırakmak sorunda kaldığını belirtti. Yetkililer, yüzme bilmeyen kaptan Adil Çakır’ın boğulmuş olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirttiler. Kaçırılan yatın deposunda 1100 litre benzin bulunduğu ve bu miktardaki yakıtla Suriye’ye ulaşabileceği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!