KKTC’de futbol Rum - Türk savaşına döndü

Güncelleme Tarihi:

KKTC’de futbol Rum - Türk savaşına döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 00:00

KKTC futbol ligi şampiyonu Çetinkaya’nın, İngiltere’nin takımlarından Luton Town ile yapacağı dostluk maçı Rum - Türk diplomatik savaşına döndü. Rum yönetimi KKTC’ye uygulanan spor ambargosunu delecek karşılaşmayı engellemek için İngiltere’ye ’ilişkileri keseriz’ mesajı gönderdi.

SAHAYA ÇIKTILAR

Ancak İngiliz takım tehditlere rağmen sahaya çıktı. Rumlar bu defa, Luton Town’ın teknik direktörünü lisansını iptal etmekle tehdit etti. İngiliz takım, sahada fikir değiştirdi ve protokolün ve yüzlerce izleyicinin gözleri önünde Türk takımı ile oynamadı ve kendi aralarında antrenman yaptı.

Rumların İngiliz takım ile Türk takım arasındaki dostluk maçını engelleme çalışmaları dün gün boyu sürdü. İngiliz takım 4 defa maçı iptal etti ve her seferinde de kararından döndü. Karşılaşmaya saatler kala araya KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat girdi ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yardım istedi. İngiliz Dışişleri, maçın oynanması yönünde karar verdi. İngiltere Büyükelçisi de teknik direktöre lisans garantisi veremeyince İngiliz takım maçı iptal etti ve sahada kendi aralarında antrenman yaptı. Maçı izlemeye gelen Talat ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer ile yüzlerce Türk futbolsever büyük hayal kırıklığına uğradı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!