Kızılay Pakistan'a gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Kızılay Pakistana gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2005 15:32

Pakistan'da meydana gelen depremin ardından Türkiye Kızılay Derneği tarafında felaket bölgesine 7 kişilik uzman ekip ile gıda malzemesi, ilaç ve hijyenik malzeme gönderiliyor. Başbakanlık tarafından da sivil savunma ekipleri ile Sağlık Bakanlığı'ndan da deprem bölgesine ekip gönderilecek.

Haberin Devamı

Türkiye Kızılay Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde Pakistan’ın Başkenti İslamabat'ın 94 kilometre kuzeydoğusunda meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Pakistanlı yetkililerle görüşülerek, deprem bölgesine yönelik ihtiyaçların belirlendiği ve Pakistan Kızılayına bir taziye mektubu gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, Kızılay, Başbakanlık tarafından tahsis edilen bir uçakla bölgeye ilaç, gıda, hijyenik malzeme ile afet müdahale ve lojistik konularında uzman 7 kişilik bir ekip gönderecek.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı ile yaptığı görüşmede bir askeri kargo uçağı hazırlığını tamamladı. Pakistan'dan Dışişleri Bakanlığı'na gelecek yardım çağrısına göre felaket bölgesine kalkacak uçakta, Kızılay'ın yardım ekibi ile malzemelerinin yanısıra, sivil savunma ekipleri ve Sağlık Bakanlığı'ndan ekipte yeralacak.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ BAKANI GÜL: TÜRKİYE, NEREDE BÖYLE BİR ACI VAR, ORAYA İLK KOŞAN ÜLKE OLUR

 

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Pakistan'daki depremle ilgili olarak, ”Türkiye, bu acıları derinden hissettiği için, nerede böyle bir acı var, oraya ilk koşan ülke olur” dedi.

Gül, Kayseri'de, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Nobel Barış Ödülü'ne, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Muhammed El Baradei'nin layık görülmesine sevindiklerini, bugün yaşanan depreme de üzüldüklerini söyledi.

 

Depremde insan kaybının fazla olmamasını ümit ettiğini belirten Bakan Gül, “Depremin şiddetine bakarsanız, çok sayıda can kaybına yol açacak bir deprem. Türkiye olarak hemen, ne gerekiyorsa bunları yapmak için hazırlıklar başlamıştır. Ayrıca Türkiye'de depremle ilgili ihtisas kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları vardır. Onların da oralara ulaşması yönünde kolaylaştırıcı her türlü yardım yapılmaktadır” dedi.

Tüm Pakistanlılara başsağlığı dileğinde bulunan Gül, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

  

“Hindistan'da da kayıplar olabilir. Onlara da başsağlığı diliyorum. Tüm insanlık, son yıllarda bu tip acılarla karşı karşıya kalıyor. Artık ülkeler tek başına bununla başa çıkamıyor. Yardımlaşmanın işbirliğinin en iyi örnekleri bu vesileyle veriliyor. Türkiye, bu acıları derinden hissettiği için, nerede böyle bir acı var, oraya ilk koşan ülke olur.”

  

DEPREMDE ÖLEN TÜRK YOK

 

Gül, Pakistan'daki depremden etkilenen Türk vatandaşı olup, olmadığı yönündeki bir soruya, “Bizim vatandaşlarımızla ilgili şimdiye kadar hiçbir şey söz konusu değil. Bildiğiniz gibi orada zaten bilinen Türk vatandaşı yok. Topluluk şeklinde giden yok” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!